ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

http://agrinioreport.com/wp-content/uploads/2013/11/CACHE_620X620_1_1021755.jpg

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με την Πανηπειρωτική Ένωση για το Νεανικό Διαβήτη (ΠΕΝΔΙ) θα υλοποιήσουν την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014, από τις 10 έως τις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (ισόγειο Δημαρχιακού Μεγάρου, Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα) δράση που θα περιλαμβάνει δωρεάν μετρήσεις σακχάρου αλλά και ενημέρωση του κοινού.
Η δράση θα είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Ο Αντιδήμαρχος
Ελευθέριος Κώστας
Read More »
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014 Rating: 5

Ολοκληρώνονται οι εργασίες στον Κόμβο Νέας Σελεύκειας (+ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014
Ολοκληρώνονται οι εργασίες στον Κόμβο Νέας Σελεύκειας (+ΦΩΤΟ)


Ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάσταση των ζημιών στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων στον Κόμβο Νέας Σελεύκειας

Για τον σκοπό αυτό το Σάββατο 15 Νοεμβρίου είναι απαραίτητη η προσωρινή κυκλοφοριακή διευθέτηση  και  η κίνηση με γίνετε με εκτροπή, ενώ στο σημείο θα υπάρχει σχετική σήμανση για την ομαλή κίνηση των οχημάτων.

Ζητείται η κατανόησή σας για την προσωρινή καθυστέρηση αλλά το αποτέλεσμα θα δώσει επιτέλους λύση στον καθημερινό κίνδυνο ατυχήματος τον οποίο αντιμετώπιζαν εώς σήμερα, τόσο οι οδηγοί όσο και οι πεζοί.
Read More »
Ολοκληρώνονται οι εργασίες στον Κόμβο Νέας Σελεύκειας (+ΦΩΤΟ) Ολοκληρώνονται οι εργασίες στον Κόμβο Νέας Σελεύκειας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014 Rating: 5

Ο καθαρός Δήμος, είναι υπόθεση όλων μας ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014
Ο καθαρός Δήμος, είναι υπόθεση όλων μας
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


Το 2012, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας, αποφάσισε ομόφωνα και ενέκρινε τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας (Αρ. Απόφασης 20/2012, ΑΔΑ: Β44ΥΩΡΙ-ΕΧΒ). Ένας πολύ σημαντικός κανονισμός που όμως δυστυχώς, δεν εφαρμόστηκε. Σήμερα επαναφέρουμε το θέμα και προωθούμε την άμεση εφαρμογή του, ενημερώνοντας όλους όσους διαμένουν, εργάζονται και κινούνται εντός των ορίων του Δήμου Ηγουμενίτσας, τόσο για την ύπαρξή του όσο και για την απόφαση του ελέγχου της τήρησής του.

Ο Κανονισμός είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας (www.igoumenitsa.gr) και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να αναρτηθεί στα κεντρικά σημεία των Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων. Επιπλέον, αυτός πρόκειται να διανεμηθεί κυρίως στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης αλλά και των λοιπών δημοτικών διαμερισμάτων.

Για οποιεσδήποτε απορίες, υποδείξεις, επισημάνσεις και παράπονα, σχετικά με την καθαριότητα του Δήμου, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνούν με τις Υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου μέσω των τηλεφώνων, 21150 – 21159.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Με στόχο να έχουμε ένα καθαρό περιβάλλον διαβίωσης, ο Δήμος Ηγουμενίτσας ζητά από όλους:

· Να βάζουν στα καλαθάκια τα μικρά άχρηστα αντικείμενα τους.

· Να χρησιμοποιούν κατάλληλες σακούλες για να βάζουν τα απορρίμματα τους, να τις κλείνουν καλά και να τις τοποθετούν μέσα στους κάδους εφόσον υπάρχουν.

· Ειδικότερα τα καταστήματα και τα γραφεία θα πρέπει να βγάζουν τις σακούλες απορριμμάτων τους μόνο μετά την ώρα κλεισίματος των καταστημάτων. Εφόσον στα απορρίμματα περιλαμβάνονται και υλικά συσκευασίας (π.χ. χαρτόκουτες) θα πρέπει να έχει ελαχιστοποιηθεί ο όγκος τους και να είναι δεμένα.

· Να μην εγκαταλείπουν κάθε μορφής ογκώδη αντικείμενα στους δρόμους. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τοποθετηθούν μπάζα στους κάδους απορριμμάτων ή στα πεζοδρόμια.

· Να μην εγκαταλείπουν στους δρόμους τα παλαιά αυτοκίνητά τους.

· Να μεριμνούν για τον καθαρισμό των χώρων ιδιοκτησίας τους (οικόπεδα, παλαιές κατοικίες κ.λ.π).

· Να μεριμνούν για τον καθαρισμό των ελευθέρων χώρων όπου ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα (π.χ. παρκινγκ).

· Να μην ρυπαίνουν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια με χώματα, τσιμέντα, λάδια, κόλλες, κ.λ.π.

· Να μην ρυπαίνουν με αφίσες, φέιγ βολάν, σπρέι, την πόλη.

· Να μην ρυπαίνουν χώρους πρασίνου, μνημεία, αγάλματα, τοίχους.

ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

Ενδεικτικά αναφέρονται κάποια από τα πρόστιμα τα οποία έχουν ψηφιστεί, σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας, και μπορεί να επιβληθούν.

· Σακούλες εκτός κάδων (30,00 ΕΥΡΩ ), έξοδός τους ακατάλληλες ώρες ( 50,00 ΕΥΡΩ ) άδετες (30,00 ΕΥΡΩ ) η μια ,

· Ανάρτηση πανό, αεροπανό η άλλων ομοίων αντικειμένων για οποιοδήποτε λόγο, σε οδούς , πλατείες ή άλλους κοινόχρηστους χώρους (500,00 ΕΥΡΩ), φέιγ-βολάν στο κατάστρωμα των δρόμων και σε κοινόχρηστους χώρους μέχρι 100 τεμάχια (200,00 ΕΥΡΩ) εκτεταμένη (1.000,00 ΕΥΡΩ) ,

· Η ρίψη μέσα στους υπονόμους και στο δίκτυο απορροής όμβριων υδάτων της πόλης, λαδιών συνεργείων αυτοκινήτων που προέρχονται από συντηρήσεις και επισκευές των μηχανών, λιπών ψητοπωλείων, υγρών μπαταριών και γενικά υγρών αποβλήτων που μπορεί να προκαλέσουν τοξική επιβάρυνση των αποχετευμένων λυμάτων (200,00 ΕΥΡΩ).

· Απορρίμματα κουζίνας εστιατορίων, μαγειρείων, ιδρυμάτων, fast food κ.λ.π. αυτά πριν τοποθετηθούν στους σάκους πρέπει να έχουν στραγγιστεί επιμελώς και σε καμία περίπτωση να μην σύρονται επί του οδοστρώματος προκαλώντας ρύπους (150,00 ΕΥΡΩ).

· Για τα ογκώδη αντικείμενα, η περισυλλογή τους θα γίνεται μετά από επικοινωνία με την Δ/νση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής (τηλ. 2665021150 και 2665022626)
Ο Αντιδήμαρχος
Ηλίας Λώλης
Read More »
Ο καθαρός Δήμος, είναι υπόθεση όλων μας ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Ο καθαρός Δήμος, είναι υπόθεση όλων μας ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014 Rating: 5

Συνεδριάζει αύριο ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014
Συνεδριάζει αύριο ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας


Καλείστε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας, την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 20:45, στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, σε τακτική συνεδρίαση με θέματα:

Ενημερώσεις.
  • Αποτίμηση της Κυριακής 2 Νοεμβρίου.
  • Χριστουγεννιάτικο ωράριο.
  • Πρόταση συμμετοχής του συλλόγου στην εκπτωτική κάρτα coopcard.
Read More »
Συνεδριάζει αύριο ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει αύριο ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014 Rating: 5

Σκληρή ανακοίνωση του Γ. Λώλου για την αντιπολίτευση της ΠΕΔ Ηπείρου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014
Σκληρή ανακοίνωση του Γ. Λώλου για την αντιπολίτευση της ΠΕΔ Ηπείρου
 

Δεν μας εκπλήσσει η στάση της παράταξης της μειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ «Αυτοδιοικητική Κίνηση Ηπείρου», καθώς επίσης και το περιεχόμενο, το ύφος αλλά και η φρασεολογία της ανακοίνωσης που εξέδωσαν, γιατί είναι γνωστή η Γκαιμπελίστικη τακτική που εφαρμόζουν τα στελέχη της.

Όλα αυτά βέβαια είναι απόρροια της καθεστωτικής νοοτροπίας που έχουν αποκτήσει από την πολύχρονη παραμονή τους στην εξουσία και δυσκολεύονται να αποχωριστούν τις «θεσμικές καρέκλες» που κατείχαν και που τις θεωρούν εξ οφίτσιο αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά τους.

Ο αυτοπροσδιορισμός τους σε «Δημοκράτες», και η κομματική απαγκίστρωση τους μόνο κατ’ όνομα ισχύει καθώς τα πεπραγμένα τους και η πεισματική άρνηση να παρεκκλίνουν των κομματικών τους θέσεων και των προσωπικών τους συμφερόντων υποβαθμίζει και απαξιώνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία βάλλεται από παντού.

Σήμερα είναι οι μόνοι, όπως αποδεικνύεται με τις συμπεριφορές τους, που δεν έχουν ακόμη κατανοήσει ότι η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα γενικότερα, έχουν αποβάλει οριστικά τέτοιες πρακτικές και φρασεολογίες.

Προκαλεί δε εντύπωση και πολλά ερωτήματα η πλήρης ταύτιση με τέτοιες λογικές και πρακτικές των συμβούλων της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Και γι’ αυτούς οι μεγαλόστομες εξαγγελίες εξαντλήθηκαν στην προεκλογική περίοδο.

Διερωτόμαστε, ποιο είναι το αίσθημα ευθύνης και σεβασμού που επέδειξαν στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως μεγαλοφώνως διακηρύσσουν. Αυτοί που το βράδυ της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη των οργάνων στην ΠΕΔ επιχείρησαν να ακυρώσουν την εκλογική διαδικασία όταν ενημερώθηκαν (μετά από τηλεφώνημα στον κ. Ζυγούρη) ότι η 21η έδρα ανήκει στον πλειοψηφούν συνδυασμό και όταν δεν το πέτυχαν, αποχώρησαν μαζί με τους θεσμικά υπεύθυνους για την περιφρούρηση και ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών, αμαυρώνοντας με το πλέον ανεύθυνο τρόπο μια Δημοκρατική διαδικασία. Είναι αυτοί που δεν άφησαν την εφορευτική επιτροπή να κατανείμει την 21η έδρα, πράγμα πρωτοφανές για τα αυτοδιοικητικά δρώμενα.

Για ποια Δημοκρατική συμπεριφορά έχουν το θράσος να ομιλούν, όταν οι ίδιοι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε Δημοκρατικές διαδικασίας. Πόσο Δημοκράτες είναι όταν δεν κάνουν αποδεκτή την έγγραφη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της ΚΕΔΕ κ. Π. Ζυγούρη ( του καθ΄ ύλη αρμοδίου και κοινά αποδεκτού νομικού) ότι η 21η έδρα ανήκει ξεκάθαρα στον πρώτο σε σταυρούς συνδυασμό (όπως και στελέχη του συνδυασμού τους παραδέχονται). Πόσο σεβάστηκαν τους θεσμούς όταν δεν ανταποκρίθηκαν σε καμιά από τις τρείς προσκλήσεις που απέστειλε σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία ο πλειοψηφών σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή προεδρείου; Ευαγγελιστήκαν ακόμη διαφανείς διαδικασίες. Πόσο διαφανείς μπορεί να είναι οι διαδικασίες που γίνονται στο παρασκήνιο για την κατανομή των θέσεων; Για ποιο διάλογο κάνουν λόγο, όταν ο σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού τους, εκπρόσωπος απαξιούσε να παρευρεθεί στις όποιες προτεινόμενες συζητήσεις και εξουσιοδοτούσε για αυτό ( όπως ο ίδιος έλεγε) έναν από τους συμβούλους του. Και τέλος, αφού θεωρούν παράνομη την σύγκλιση του προεδρείου της ΠΕΔ γιατί δεν προσφεύγουν στα αρμόδια θεσμικά όργανα και αυτοκαταναλώνονται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα και ανυπόστατες καταγγελίες.

Από τα παραπάνω, εύλογα ο καθείς βγάζει τα συμπεράσματά του για το ποιός υπονομεύει και με τις πράξεις του πλήττει τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εμείς, η Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση για την Ήπειρο, ως παράταξη ευθύνης, αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης που επικρατεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δηλώνουμε ότι δεν θα τους ακολουθήσουμε στον κατηφορικό δρόμο που αποφάσισαν να ακολουθήσουν. Βεβαίως, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες των επιλογών του και των πράξεων του, αλλά να μην τους διαφεύγει ότι η κοινωνία θα είναι ο τελικός κριτής.

Είχαμε υποχρέωση ως πλειοψηφών συνδυασμός, ακολουθώντας κατά γράμμα την κείμενη Νομοθεσία, να αναλάβουμε κάθε πρωτοβουλία για να μην μείνει κι άλλο η ΠΕΔ Ηπείρου ακέφαλη και αυτό πράξαμε. Θα είμαστε πάντα παρόντες στα επίσημα όργανα της
ΠΕΔ Ηπείρου για διάλογο και συναινέσεις. Θα είμαστε πάντα παρόντες στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ήπειρος και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ηγουμενίτσας 12/11/2014
Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση για την hπειρο
Read More »
Σκληρή ανακοίνωση του Γ. Λώλου για την αντιπολίτευση της ΠΕΔ Ηπείρου Σκληρή ανακοίνωση του Γ. Λώλου για την αντιπολίτευση της ΠΕΔ Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Φωτογράφηση μόδας με μοντέλα παιδιά με αναπηρία

Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014
Ηγουμενίτσα: Φωτογράφηση μόδας με μοντέλα παιδιά με αναπηρία 

Ξεκίνησε η φωτογράφηση μόδας που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων & Φίλων Παιδιών με Αναπηρία Ν. Θεσπρωτίας "ΣΤΟΡΓΗ", σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας και τους επαγγελματίες φωτογράφους της πόλης.

Το τελικό αποτέλεσμα της φωτογράφησης θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί της 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία. 

Στόχος της φωτογράφησης είναι η χαρά των παιδιών που θα συμμετάσχουν. 

Με τις φωτογραφίες που θα βγουν θα δημιουργηθεί και θα κυκλοφορήσει ημερολόγιο του 2015
Read More »
Ηγουμενίτσα: Φωτογράφηση μόδας με μοντέλα παιδιά με αναπηρία Ηγουμενίτσα: Φωτογράφηση μόδας με μοντέλα παιδιά με αναπηρία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014 Rating: 5

"Τρόποι να ξεπεράσουμε τις μαθησιακές δυσκολίες" Εκδήλωση την Παρασκευή στο Πάνθεον Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014
"Τρόποι να ξεπεράσουμε τις μαθησιακές δυσκολίες"
Εκδήλωση την Παρασκευή στο Πάνθεον Ηγουμενίτσας 


 
Την Παρασκευή 14 Νοέμβρη στις 7:00 μμ θα πραγματοποιηθεί στο "ΠΑΝΘΕΟΝ" εκδήλωση με θέμα "Τρόποι να ξεπεράσουμε τις μαθησιακές δυσκολίες" με ομιλητή τον ΚΥΠΡΙΑΝΟ ΠΑΝΤΕΛΗ, Καθ. Παν/μιου Πάτρας. 

Την εκδήλωση διοργανώνει το 2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας.
 
Θα μας τιμήσει η παρουσία σας.
Read More »
"Τρόποι να ξεπεράσουμε τις μαθησιακές δυσκολίες" Εκδήλωση την Παρασκευή στο Πάνθεον Ηγουμενίτσας "Τρόποι να ξεπεράσουμε τις μαθησιακές δυσκολίες" Εκδήλωση την Παρασκευή στο Πάνθεον Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014 Rating: 5

Συνελήφθη 35χρονη για χρέη προς το δημόσιο που ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014
Συνελήφθη 35χρονη για χρέη προς το δημόσιο που ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ


Συνελήφθη εχτές (12.11.2014) το πρωί στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου και της Ομάδας Ειδικής Αστυνόμευσης Πρέβεζας, μία 35χρονη ημεδαπή, για οφειλές προς το δημόσιο.

Ειδικότερα, σε βάρος της 35χρονης, έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το δημόσιο, ύψους 2.090.131,21 ευρώ.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.
Read More »
Συνελήφθη 35χρονη για χρέη προς το δημόσιο που ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ Συνελήφθη 35χρονη για χρέη προς το δημόσιο που ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014 Rating: 5

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014
ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


Προκηρύσσει δημοπρασία μειοδοτική, φανερή και προφορική για την μίσθωση ακινήτου προς στέγαση της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας , και καλούμε τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε προθεσμία είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της περίληψης της παρούσας διακήρυξης ήτοι: έως 1 Δεκεμβρίου

2014,ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00'' στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας.

Κατά την εκδήλωση ενδιαφέροντος οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά σύμφωνα με το άρθρο 3 της αναλυτικής διακήρυξης.

• Το μίσθιο πρέπει να βρίσκεται στη πόλη της Ηγουμενίτσας, σε κεντρικό δρόμο.

• Να έχει έκταση 130-140 περίπου τετραγωνικά μέτρα.

Η ανώτερη προσφορά του μισθώματος ορίζεται σε επτακόσια (700,00) € μηνιαίως.

Η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίζεται σε (1) έτος από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης μίσθωσης με δυνατότητα παράτασης επιπλέον δύο (2) ετών.

Η εγγύηση για συμμετοχή στη δημοπρασία ορίζεται στο ποσό των οκτακοσίων σαράντα (840,00) € .

Πληροφορίες για τη δημοπρασία και αντίγραφο της διακήρυξης παρέχονται από τη Δ/νση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηγουμενίτσας, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Αρμόδια υπάλληλος: κα. Ευτυχία Νικολοπούλου, τηλέφωνα επικοινωνίας:

2665361255 - 2665041365.

Οι αναλυτικοί όροι της δημοπρασίας θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας www.igoumenitsa.gr.
Read More »
ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014 Rating: 5

ΤΙ ΛΕΤΕ ΩΡΕ ΤΙ ΛΕΤΕ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014
ΤΙ ΛΕΤΕ ΩΡΕ ΤΙ ΛΕΤΕ
 
 http://www.7imeres.gr/wp-content/uploads/2014/07/vouli.jpg
 
Μπάχαλο η ζωή μας. 
 
Ο μόνος λαός στον πλανήτη που είναι αυτό που λέει η παροιμία, ( και κερατάς και ζημιωμένος.), είναι τούτος ο έρμος ο λαός. 
 
Ο Έλληνας, δυστυχώς, με τις πολλές εγχειρήσεις που του έχουν κάνει, και το γύψο που συνεχώς του βάζουν, βρίσκεται σε σύγχυση, και δεν κατανοεί τι γίνεται γύρω μας. 
 
Τον πιέζουν αφόρητα , να δεχτεί όλα αυτά , που υποβαθμίζουν το επίπεδο της ζωής μας, και μας μετατρέπουν σε άβουλα όντα. 
 
Ένα από τα μεγάλα κόλπα, είναι αυτό με τους λαθρομετανάστες. 
 
Μας έπεισαν ότι το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες, δεν πρέπει να το μελετάμε και να το εμβαθύνουμε, γιατί οι λαθρομετανάστες, είναι κάποιοι δυστυχισμένοι, που εισέβαλαν στην πατρίδα μας, για να γλυτώσουν από τον φασισμό στην πατρίδα τους. 
 
Αν δεν το καταλαβαίνουμε, και διαμαρτυρηθούμε αυτό μας κάνει οπαδούς του φασισμού και των διακρίσεων. 
 
Παραλείπουν όμως να μας πουν , ότι οι ίδιοι οι κάτοικοι της χώρας, είναι τα μεγαλύτερα θύματα του φασισμού, και ότι οι λαθρομετανάστες, δυστυχισμένοι άνθρωποι σε ένα μεγάλο ποσοστό, είναι η τελευταία πράξη στο θάνατο και στην γενοκτονία ενός ενοχλητικού, για την νέα τάξη λαού. 
 
Το σχέδιο αυτό, ξεκινάει με το μεγαλύτερο έγκλημα που είναι η αλλοίωση της σύνθεσης του ίδιου του Ελληνικού λαού. Αυτό γίνεται με πολλούς και ποικίλους τρόπους. 
 
Αρχίζει από τους νόμους οι οποίοι εμποδίζουν τους Έλληνες να γενούν απογόνους, γιατί αυτό είναι φορολογικό τεκμήριο διαβίωσης, (σε αντίθεση με άλλες χώρες που σέβονται την πατρίδα τους και το επιδοτούν). 
 
Κατόπιν το σχέδιο συνεχίζεται, με τον αφανισμό της νεολαίας την οποία υποχρεώνουν να «πάρουν των ομματιών τους και να πάνε ζήτουλες στον « πολιτισμένο» κόσμο της βαρβαρικής δύσης. 
 
Δεν σταματούν όμως εδώ. 
 
Εξοντώνουν τις μεγαλύτερες ηλικίες, με την αφαίρεση της υγειονομικής περίθαλψης, και την επιβολή πείνας, με την κατάργηση των μισθών και συντάξεων. Εκεί παίζεται και το μεγαλύτερο παιχνίδι. Στην αμειβόμενη εργασία. 
 
Η οικονομική μαφία της πατρίδας μας, συρρικνώνει τους μισθούς και τα μεροκάματα των εργαζομένων, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΝΤΑΣ, τους δυστυχισμένους αυτούς λαθρομετανάστες, με χαμηλές αμοιβές, και υποχρεώνει έτσι και τους Έλληνες να εργάζονται για ένα κομμάτι ψωμί. 
 
Για να είναι σίγουροι, ότι, δεν θα ενοχληθούν από αυτούς που θα γλυτώσουν την γενοκτονία, αφαιρούν από τους νέους την παιδεία και μετατρέπουν τα σχολεία, σε κέντρα αποπροσανατολισμού και διαφθοράς. 
 
Ποιος θα ξεχάσει τον μεγάλο επιστήμονα σεξολόγο, που παρότρυνε τα δωδεκάχρονα κοριτσάκια, να έχουν για καλό και για κακό στην σχολική τους τσάντα και μερικά προφυλακτικά. ( έχει ανάλογα μαθήματα, και το αναγνωστικό που διδάσκεται η τελευταία τάξη του δημοτικού,). 
 
Οι τελευταίες μάλιστα πληροφορίες, που έχω, για τον ογκόλιθο αυτόν της επιστήμης , μου λένε, ότι ο σοφός αυτός άνδρας, τις μέρες που διανύουμε, και μετά την επιτυχία που είχε με την καταστροφή του ρόλου της μάνας και γενικότερα της οικογένειας, έχει συγκεντρώσει μια αγέλη όνων, και προσπαθεί να τους βελτιώσει την τέχνη της αναπαραγωγής. 
 
Οι σκέψεις αυτές, μου ήρθαν, όταν σήμερα είδα μια παλιά δήλωση της «ηρωίδας» του πολυτεχνείου, Μαρίας Δαμανάκη, με την οποία μας ενημέρωσε ότι είναι Εβραία, και είναι αγανακτισμένη με κάποιους Έλληνες, οι οποίοι σχολιάζουν αρνητικά, τον Σιωνισμό. 
 
Ωο τι ευαισθησία που έχει η καλή πολιτικός , που εκπροσωπεί τον Ελληνικό λαό ψηφισμένη μάλιστα από αυτόν. 
 
Είναι τυφλή όμως και κουφή, και δεν βλέπει και δεν ακούει, τα βάσανα και την απόγνωση που φορτώνει ο Σιωνισμός στον λαό αυτόν. 
 
Έλληνες γρηγορείτε. 
 
Η μόνη απάντηση σε όλα αυτά που συμβαίνουν, είναι η πλατιά ενότητα, και δραστηριοποίηση όλων μας. Κάποτε το χαρτζιλίκι από τον παππού θα σταματήσει, γιατί, η ο παππούς θα «φύγει», η οι φονιάδες θα του κόψουν την μικρή του σύνταξη. 
 
Σηκωθείτε, ελάτε να μάθουμε όλοι μαζί, πως θα κερδίσουμε την μάχη για την ζωή. Υπάρχουν κάποιοι πρωτοπόροι που περιμένουν να βοηθήσουν , με τις γνώσεις τους. Μην τους αγνοείτε, γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά.
 
Κώστας Βέρμπης
Read More »
ΤΙ ΛΕΤΕ ΩΡΕ ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΙ ΛΕΤΕ ΩΡΕ ΤΙ ΛΕΤΕ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014 Rating: 5

Μπαράζ αυτόφωρων συλλήψεων για διάφορα ποινικά αδικήματα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014
Μπαράζ αυτόφωρων συλλήψεων για διάφορα ποινικά αδικήματα


Στο πλαίσιο συντονισμένων ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα ποινικά αδικήματα από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Αναλυτικότερα:
  • Συνελήφθη στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, ένας 50χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων. Ειδικότερα, μετά από αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος κατείχε παράνομα ένα πιστόλι διαμετρήματος 9 mm, σε μη λειτουργική κατάσταση, ένα μαχαίρι, ένα κυνηγετικό όπλο για το οποίο στερούνταν σχετικής άδειας και (21) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
  • Συνελήφθη, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας, ένας 54χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούν σε βάρος του δύο καταδικαστικές αποφάσεις, ποινής φυλάκισης δέκα (10) μηνών, για εισφορές.
  • Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 41χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του μικροποσότητες κάνναβης και ηρωίνης καθώς και δύο ναρκωτικά χάπια.
  • Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 27χρονος υπήκοος Ιράκ, ο οποίος όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας, προκειμένου να παραπλανήσει τις διωκτικές αρχές.
  • Συνελήφθη στην Ασφάκα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κλοπή και πλαστογραφία. Ειδικότερα, ο 38χρονος διέρρηξε αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από σπίτι στην Ασφάκα Ιωαννίνων ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν μία πλαστή ταυτότητα ιταλικών αρχών και αλβανικό διαβατήριο με πλαστές σφραγίδες εισόδου.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Read More »
Μπαράζ αυτόφωρων συλλήψεων για διάφορα ποινικά αδικήματα Μπαράζ αυτόφωρων συλλήψεων για διάφορα ποινικά αδικήματα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014 Rating: 5

Αλ. Καχριμάνης: Συνεργασία, συντονισμός και ετοιμότητα είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων

Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014
Αλ. Καχριμάνης: Συνεργασία, συντονισμός και ετοιμότητα είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων


Συνεργασία, συντονισμός και ετοιμότητα είναι το τρίπτυχο στο οποίο στηρίζεται η επιτυχία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν από ακραία καιρικά φαινόμενα. Την κατεύθυνση αυτή έδωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που είχε θέμα: "Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών".

Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτριος Μαυρογιώργος ανοίγοντας τη συνεδρίαση, επεσήμανε το ευμετάβλητο των καιρικών φαινομένων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, ζητώντας να γίνει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία από όλους τους φορείς, ώστε να υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων και τυχόν πλημμυρικών φαινομένων.

Ο Περιφερειάρχης στην εισαγωγική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στο θετικό αποτέλεσμα που υπήρχε τη λήξασα αντιπυρική περίοδο στην Περιφέρεια Ηπείρου και στα συμπεράσματα που προέκυψαν από αυτή: "Πήγαμε πολύ καλά με τις φωτιές, βοήθησε σε αυτό ο καιρός, αλλά υπήρχε παράλληλα μια καλή οργάνωση που στήθηκε με τη συνδρομή όλων. Όταν συνεργαζόμαστε, δίνουμε και λύσεις. Το ίδιο πρέπει να γίνει και το χειμώνα" τόνισε.

Αναφερόμενος στο σχεδιασμό της χειμερινής περιόδου, ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι στην πρώτη γραμμή είναι οι Δήμοι, με τους οποίους υπάρχουν ανοικτές γραμμές επικοινωνίας.
Τα μηχανήματα

Ειδική αναφορά έκανε στα μηχανήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τους αποχιονισμούς και τις αποκαταστάσεις ζημιών από κατολισθητικά φαινόμενα κ.ά. . Όπως είπε, η Περιφέρεια συντηρεί τα δικά της παλιά μηχανήματα και με το λιγοστό της προσωπικό παρεμβαίνει άμεσα. Επειδή όμως δεν επαρκούν, έγινε και φέτος δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εξεύρεση μηχανημάτων από ιδιώτες, τα οποία θα αξιολογηθούν σε συνεργασία με τους Δήμους. "Ποτέ - συνέχισε ο Περιφερειάρχης- δεν διαχωρίσαμε αν μια παρέμβαση είναι των Δήμων ή της Περιφέρειας. Πάντα παρεμβαίνουμε στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουμε προς όφελος των πολιτών και αυτό θα συνεχιστεί, αντιμετωπίζοντας ως ενιαία την Ήπειρο".
Τα αποστραγγιστικά δίκτυα

Ένα άλλο θέμα που έθιξε ο Περιφερειάρχης, είναι αυτό των αποστραγγιστικών δικτύων, ξεκαθαρίζοντας ότι ο καθαρισμός τους δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, η οποία ωστόσο στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης και της συνεργασίας δεν λέει ποτέ όχι όταν της ζητείται η συνδρομή της. Ωστόσο, η Περιφέρεια, πρόσθεσε, έχει την υποχρέωση να παρέμβει σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ειδικά για τα αποστραγγιστικά δίκτυα του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, υπογράμμισε ότι η κατάσταση σήμερα είναι ερμαφρόδιτη, καθώς με τις επεκτάσεις των σχεδίων πόλης, πολλές περιοχές που μέχρι πριν λίγα χρόνια ανήκαν σε ΤΟΕΒ έχουν μετατραπεί σε αστικές. "Κι αντί του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να παραχωρήσει τα δίκτυα στο Δήμο ή την Περιφέρεια, επιμένει να τα κρατάει το ίδιο", τόνισε.
Έγκαιρη ενημέρωση

Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης, τόνισε ότι όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στον τρόπο χειρισμού των ζητημάτων που αφορούν τα καιρικά φαινόμενα, ώστε να μην πλήττεται ο τουρισμός από την αναπαραγωγή πληροφοριών για έκτακτα καιρικά φαινόμενα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα στην Ήπειρο και οι οποίες τελικά οδηγούν σε ακυρώσεις κρατήσεων, όπως έχει συμβεί και το τελευταίο Σαββατοκύριακο. "Όταν υπάρχει όντως τέτοιο ζήτημα, η Περιφέρεια ενημερώνει υπεύθυνα μέσω της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και τους Δήμους και τα ΜΜΕ", κατέληξε.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Καραμπίνας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Ν. Καττής, Γ. Ζάψας και Πρ. Χατζηεφραιμίδης, εκπρόσωποι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, της VIIIης Μεραρχίας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, Δήμων, Δασαρχείων, υγειονομικών φορέων, εθελοντικών ομάδων, υπηρεσιακοί παράγοντες, κ.ά.
Read More »
Αλ. Καχριμάνης: Συνεργασία, συντονισμός και ετοιμότητα είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων Αλ. Καχριμάνης: Συνεργασία, συντονισμός και ετοιμότητα είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014 Rating: 5

Ο πρόεδρος των μελών του ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας Ευάγγελος Γιάκης δίνει ευκαιρίες χαράς

Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014
Ο πρόεδρος των μελών του ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας Ευάγγελος Γιάκης δίνει ευκαιρίες χαράς

 
Ο πρόσφατα εκλεγείς πρόεδρος των μελών του ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας Ευάγγελος Γιάκης (από την Πετροβίτσα Παραμυθιάς), είναι ένα πολύ δραστήριο άτομο, με δημιουργικό και ζωντανό παλμό. 
 
Και το απέδειξε από τις πρώτες κιόλας ημέρες μετά την εκλογή του. 
 
Ενδιαφέρεται με σοβαρό τρόπο για την καλή λειτουργία του Κέντρου, όπως και για την οργάνωση δραστηριοτήτων, προκειμένου να έχουν ευκαιρίες χαράς οι ηλικιωμένοι. 
 
Αισιόδοξος ο ίδιος, μεταδίδει την αισιοδοξία του και στους άλλους. 
 
Tο ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας ξεκίνησε να λειτουργεί το 1983. 
 
Αυτή την στιγμή έχει περίπου 600 μέλη και απασχολεί γιατρό, κοινωνικό λειτουργό, νοσηλεύτρια, βοηθούς καθαριότητας, γυμναστή και φυσιοθεραπευτή. 
 
Τα μέλη είναι άτομα άνω των 60 ετών τα οποία έχουν στο ΚΑΠΗ την δυνατότητα να συναναστρέφονται άτομα της ηλικίας τους, να απασχολούνται με δραστηριότητες που διοργανώνει η δομή και να έχουν ιατρική και κοινωνική προστασία. 
 
Λειτουργεί για την ψυχαγωγία τους τμήμα παραδοσιακών χορών, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα οργανώνονται εκδρομές και συνεστιάσεις. 
 
Τους καλοκαιρινούς μήνες εφαρμόζεται το πρόγραμμα ‘Τρίτη ηλικία και θάλασσα’. 
 
Σε συνεργασία με το πρόγραμμα ‘βοήθεια στο σπίτι’ του Δήμου Ηγουμενίτσας παρέχονται σε μέλη του ΚΑΠΗ κοινωνικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες. 
 
Read More »
Ο πρόεδρος των μελών του ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας Ευάγγελος Γιάκης δίνει ευκαιρίες χαράς  Ο πρόεδρος των μελών του ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας Ευάγγελος Γιάκης δίνει ευκαιρίες χαράς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014 Rating: 5

Ενδεχόμενος κίνδυνος να μην μπορέσει να λειτουργήσει το σύνολο των δήμων

Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014
Ενδεχόμενος κίνδυνος να μην μπορέσει να λειτουργήσει το σύνολο των δήμων
 
 
Τον κίνδυνο να μην μπορέσει να λειτουργήσει το σύνολο των δήμων της χώρας, λόγω της απόκλισης από τον στόχο του πλεονάσματος που πρέπει να παρουσιάσει η πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της από το Μεσοπρόθεσμο, επισήμανε, κατά το χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» (ΠΑΣΟΚ) και δήμαρχος Αμφιλοχίας Α. Κοιμήσης.

Ο κ. Κοιμήσης, που συμμετέχει στην αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΚΕΔΕ, κατά τις συναντήσεις με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, τόνισε ότι κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΓΛΚ επισημάνθηκε στην ΚΕΔΕ ότι οι δήμοι παρουσιάζουν απόκλιση 250 εκατ. ευρώ από τον στόχο πλεονάσματος για το 2014 και εκτιμάται απόκλιση 150 εκατ. ευρώ από τον στόχο πλεονάσματος του 2015. Μάλιστα, όπως είπε, το ΓΛΚ πρόσθεσε -σύμφωνα με κατά δήλωσή του νεότερα στοιχεία- αύξηση της απόκλισης του στόχου πλεονάσματος για το 2014 κατά 100 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας την απόκλιση από τον στόχο πλεονάσματος για το 2014 στα 350 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος ο στόχος του πλεονάσματος, όπως σημείωσε ο κ. Κοιμήσης, έχει αυξηθεί από τότε που ξεκίνησε το Μεσοπρόθεσμο, από 513 εκατ. ευρώ σε 730 εκατ. ευρώ για το 2014 και σε 830 εκατ. ευρώ για το 2015.

Όπως είπε ο κ. Κοιμήσης, προκειμένου να καλυφθεί η απόκλιση από τους δήμους, η κεντρική κυβέρνηση ενδέχεται να προτείνει, είτε να δημιουργήσουν οι δήμοι έναν νέο κωδικό αποθέματος -όπου θα είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν ποσό ικανό ώστε να καλυφθεί η απόκλιση του πλεονάσματος, είτε να μειωθεί η συνολική χρηματοδότηση των δήμων (από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους) μέχρι να καλυφθεί η απόκλιση του πλεονάσματος.

Ο κ. Κοίμησης ζήτησε από το προεδρείο της ΚΕΔΕ να υποβάλει αίτημα ώστε η απόκλιση του πλεονάσματος να καλυφθεί από αυτούς που έχουν την ευθύνη για τη δημιουργία του και όχι από το σύνολο των δήμων της χώρας. Κι αυτό, όπως είπε, διότι με μειωμένους, ήδη, τους πόρους της Αυτοδιοίκησης κατά 65%, κάθε περαιτέρω μείωση θα έχει ως συνέπεια «το σύνολο των δήμων να μην μπορέσει να λειτουργήσει».

Αναφερόμενοι στις αιτίες απόκλισης του πλεονάσματος, ο κ. Κοιμήσης και άλλα μέλη του ΔΣ που μίλησαν στη συνέχεια, αναφέρθηκαν σε μη εκταμίευση πόρων του ΕΣΠΑ για έργα των δήμων που έχουν εγγραφεί, σε μείωση των πόρων των δήμων από την αύξηση της δαπάνης για προνοιακά επιδόματα, για τη μεταφορά μαθητών κ.α. και από ενδεχόμενες υπερβάσεις μεμονωμένων δήμων.

Όπως είπε ο κ. Κοιμήσης, «ενδεχομένως υπάρχουν υπερβάσεις δήμων, που δεν έχουν ελεγχθεί σωστά από τους ελεγκτικού μηχανισμούς».

Και πρόσθεσε: «Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να καλύψει δικές του άνομες συμπεριφορές, παίρνει χρήματα από τους δήμους και στη συνέχεια εμφανίζει ότι φταίνε οι δήμοι».

Αναφερόμενος σε μια άλλη διάσταση του θέματος της υπέρβασης από δήμους, ο υπουργός Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλος -που επίσης παραβρέθηκε με την υπόλοιπη ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών στη συνεδρίαση- σημείωσε ότι υπάρχουν δήμοι που εμφανίζουν στα έσοδά τους δάνεια που γνωρίζουν ότι δεν θα χορηγηθούν ποτέ.
Read More »
Ενδεχόμενος κίνδυνος να μην μπορέσει να λειτουργήσει το σύνολο των δήμων Ενδεχόμενος κίνδυνος να μην μπορέσει να λειτουργήσει το σύνολο των δήμων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014 Rating: 5

Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ) THE SEEDS - Can't Seem To Make You Mine

Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014
Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ)
THE SEEDS - Can't Seem To Make You Mine


Read More »
Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ) THE SEEDS - Can't Seem To Make You Mine Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ)  THE SEEDS - Can't Seem To Make You Mine Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014 Rating: 5

Σαν σήμερα 13 Νοεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014
Σαν σήμερα 13 Νοεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ)


Read More »
Σαν σήμερα 13 Νοεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ) Σαν σήμερα 13 Νοεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.