ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


 
Ανακοίνωση-Κάλεσμα στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑΞΕ, Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΟΧΙ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ  ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ
ΕΛΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΟΥ–ΚΥΡΙΑΚΗ 29/03/2015 στις 7:00μ.μ
Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει το γκρέμισμα των εργασιακών δικαιωμάτων από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Διαπραγματεύεται με τους «εταίρους» της λυκοσυμμαχίας της Ε.Ε., αλλά η διαπραγμάτευση δεν αφορά τους εργαζόμενους. Είναι στα πλαίσια υπεράσπισης των συμφερόντων μίας μερίδας μεγαλοεργοδοτών που δεν θέλουν το κρατικό χρήμα να πηγαίνει ολόκληρο σε δάνεια, αλλά θέλουν να το παίρνουν εκείνοι μέσω επιδοτήσεων και προγραμμάτων.
Οι προεκλογικές εξαγγελίες για τους εργαζόμενους έγιναν ψίχουλα μετεκλογικά, αλλά ακόμα και αυτά τα ψίχουλα παραπέμπονται στο μέλλον. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του κατώτατου μισθού-που αν και αποτελεί απόλυτα ανέξοδο
μέτρο για το κράτος- παραπέμφθηκε στο 2016 «αν και εφόσον συμφωνήσουν οι κοινωνικοί εταίροι».
Το ίδιο και η υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας. Οι ίδιοι σαν αντιπολίτευση έσκιζαν τα ιμάτιά τους, τώρα δια στόματος υπουργού θα μειώσουν τις 7 Κυριακές που προβλέπει ο νόμος σε 5, αλλά θα δώσουν τη δυνατότητα στις Περιφέρειες να νομοθετούν ακόμα και για 52 Κυριακές! Και ξέρουμε καλά τι σημαίνει αυτό .
Συνάδελφοι, Η αναμονή και μοιρολατρία  δεν οδηγούν πουθενά, αντίθετα μας έφεραν στην άθλια κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα.
Τώρα χρειάζεται να υψώσουμε τείχος αντίστασης και διεκδίκησης! Να διεκδικήσουμε ζωή αξιοπρεπή, με δικαιώματα, να μην συμβιβαστούμε να ζήσουμε με ψίχουλα εμείς και τα παιδιά μας! Πρέπει και γίνεται! Ξέρουμε καλά τον πλούτο που παράγουμε, είναι απαράδεκτο το 2015 να ζούμε σε τόσο άσχημες συνθήκες! Όμως χρειάζεται οργάνωση, συσσώρευση της εμπειρίας από κάθε χώρο δουλειάς, μαζικότητα, αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη μεταξύ μας. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρά σωματεία μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, με επιτροπές σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε γειτονιά.
Δώσε το παρών στο Σωματείο σου.
Βάλε το λιθαράκι σου για τη διεκδίκηση της Κλαδικής μας σύμβασης και την επαναφορά του βασικού μισθού στον κλάδο στα 920€ με ανάκτηση όλων των απωλειών και παροχές με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
ΕΛΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΟΥ
Κυριακή 29/3/15 και ώρα 7:00μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΣΟΥ
ΓΙΑ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ

Να Διεκδικήσουμε:
  • Υπογραφή τώρα Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751€ βασικό μισθό, ως βάση για αυξήσεις στη κλαδική συλλογική σύμβασης εργασίας.
  • Κλαδική σύμβαση, υποχρεωτικά εκτελεστέα για όλους τους εργαζόμενους, 920€ βασικό μισθό.
  • Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
  • Κατάργηση ωρομίσθιου μερικής απασχόλησης και μετατροπή όλων αυτών των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου – νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων-όχι στον ΕΝΦΙΑ και τη φοροληστεία.
  • Να τους ξεκαθαρίσουμε πως το γκρέμισμα του ασφαλιστικού συστήματος είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.
  • Χρειαζόμαστε Κατώτερη σύνταξη στα 600€, κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.
  • Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών υγείας παιδείας πρόνοιας.
  • Να ορθώσουμε τείχος προστασίας για τους άνεργους
Παλεύουμε οργανωμένα μέσα από το  σωματείο μας.

ΕΛΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΡΤΗ  στις 7:00μ.μ  στο Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΣΟΥ
ΓΙΑ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 26, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.