Συμμετοχή της Π.Ε. Θεσπρωτίας στο τελικό συνέδριο του έργου «Αdriatic model forest-amf»

Συμμετοχή της Π.Ε. Θεσπρωτίας στο τελικό συνέδριο του έργου «Αdriatic model forest-amf»

 
Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας συμμετέχει ως εταίρος στο έργο «Adriatic Model Forest-AMF", το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας "IPA ADRIATIC 2007-2013". Στόχος του έργου AMF είναι η δημιουργία ενός νέου Model Forest (Πρότυπο Δασικό Μοντέλο) στην Κροατία στην περιοχή της Δαλματίας με τη χρήση της «Μεθοδολογίας των πέντε σημείων» όπως αυτό έχει αναπτυχθεί από το Μεσογειακό Δίκτυο Model Forest. Μέσω αυτής της μαθησιακής διαδικασίας όλοι οι εταίροι του έργου AMF θα επωφεληθούν και θα ξεκινήσουν τοπικές πρωτοβουλίες διευκολύνοντας τις διαδικασίες για την ανάπτυξη δασικών μοντέλων στις χώρες, τις περιφέρειες, τα εδάφη τους.

Προς αυτή την κατεύθυνση το τελικό συνέδριο του έργου AMF θα πραγματοποιηθεί στο Split της Κροατίας στις 4 και 5 Μαρτίου του 2015. Επίσημοι καλεσμένοι της συνάντησης θα είναι ο Nicolas Duval Mace της Διεθνούς Γραμματείας του Δικτύου Model Forest και ο Miguel Segur της Μεσογειακής Γραμματείας του Δικτύου Model Forest. Οι εταίροι του έργου AMF, με την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας συμπεριλαμβανομένης, θα παρουσιάσουν την τελικά σχέδια εφαρμογής για την δημιουργία Δασικών Μοντέλων, το οποίο αποτελεί και το κυρίως παραδοτέο του πακέτου εργασίας 3: Ανταλλαγή γνώσεων και ορθών πρακτικών. Τέλος, στα πλαίσια του συνεδρίου θα γίνει επίσημη παρουσίαση από τα στελέχη της Μεσογειακής Γραμματείας του Δικτύου Model Forest του Μνημονίου Συνεννόησης για όσους εταίρους του έργου AMF επιθυμούν να υποβάλλουν συμμετοχή.


Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν τα τελικά αναμενόμενα παραδοτέα του έργου AMF και της διαδικασίας υλοποίησης του Model Forest της Δαλματίας ενώ οι εκπρόσωποι της Διεθνούς και Μεσογειακής Γραμματεία θα αξιολογήσουν και θα κάνουν προτάσεις απευθυνόμενοι σε όλο το εταιρικό σχήμα. 
Τη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τις μελλοντικές ευκαιρίες συνεργασίας στα πλαίσια Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. 
Ο Riccardo Castellini και ο Miguel Segur του MMFNS-CESEFOR θα παρουσιάσουν τις ευκαιρίες που υπάρχουν στο Interreg Europe και στο πρόγραμμα MED καθώς και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τα προγράμματα HORIZON2020 και EuropeAid. 
Η συντονιστική επιτροπή του έργου AMF θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της συνάντησης. Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με ένα αποχαιρετιστήριο δείπνο των εταίρων του έργου AMF στο οποίο θα σφραγιστεί η πρόθεσή τους να συνεχίσουν τη συνεργασία σε ένα νέο έργο
Συμμετοχή της Π.Ε. Θεσπρωτίας στο τελικό συνέδριο του έργου «Αdriatic model forest-amf» Συμμετοχή της Π.Ε. Θεσπρωτίας στο τελικό συνέδριο του έργου «Αdriatic model forest-amf» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 01, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.