ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ H ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΟΛΗΓ

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ H ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΟΛΗΓ



Κάποτε έτρεμαν στην ιδέα πως, με την υπογραφή τους, θα πουληθεί το λιμάνι μας. Έτσι, τουλάχιστον, έλεγαν και ας γνώριζαν ότι αυτό ήταν αποφασισμένο. Όμως η εξουσία και τα κέρδη της ελκύουν. Έτσι εδραιώθηκαν στις πολυθρόνες του ΟΛΗΓ, σαν ηγέτες (!) του λιμανιού. Μεγαλοσχήμονες, με βαρύγδουπες συχνά δηλώσεις πατριωτισμού και καθαρής συνείδησης, με στερεωμένες γερά τις μέσες τους, προς αποφυγή της δουλοπρεπούς οσφυοκαμψίας.
Βιάστηκαν όμως να χαρούν την αποδοχή της δικής τους κοινωνίας. Γιατί, έστω και αν πιέστηκαν, με τη δική τους υπογραφάρα, σε ομόφωνη απόφαση, έβαλαν οριστικά την ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ, στην αναπτυξιακή προοπτική και ελπίδα για τον ίδιο τους τον τόπο.
Ήταν στα δικά τους χέρια να κρατήσουν τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΛΗΓ και να τα διαθέσουν, πριν τους «παραιτήσουν» , για τα αποφασισμένα και από αυτούς τους ίδιους, μοναδικά, ίσως, τοπικά αναπτυξιακά έργα, του Εμπορευματικού, των μαρίνων και του Εκθεσιακού-Συνεδριακού Κέντρου της πόλης.
Δυστυχώς υπέκυψαν σε απειλές ή υποσχέσεις, όπως ήταν αναμενόμενο για τους γνωρίζοντες, και «εκχώρησαν» τα ταμειακά διαθέσιμα του τόπου, στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών της χώρας, που παριστάνουν τους εταίρους.
Δεν γνωρίζω αν είναι άξιοι του οίκτου της θεσπρωτικής κοινωνίας, μιας και πρόκειται για… επίλεκτα τέκνα της, ή της πλήρους απαξίας και αηδιαστικής αποστροφής.
Εξ άλλου οι ίδιοι θα μπορούσαν να κάνουν αυτήν την επιλογή, αν διέθεταν το κοινωνικό ανάστημα να αιτιολογήσουν στους συμπατριώτες τους αυτήν την αποτρόπαιη και ανάλγητη πράξη.
 
Από τη δική μας πλευρά, θαρρούμε πως έχουμε το χρέος να καταγράψουμε τα ονόματά τους για να διατηρηθούν στη μνήμη μας αλλά και των επιγόνων, ως οι δολοφόνοι του τόπου τους:
1) Διαμάντης Βασίλειος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
2) Πάσχος Αλέξανδρος, Αντιπρόεδρος (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας)
3)Λάμπρου Αλκιβιάδης, Μέλος (Πρόεδρος ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Θεσπρωτίας)
4) Λιάγκος Αθανάσιος, Μέλος (εκπρόσωπος ΤΑΙΠΕΔ)
5) Τακλάκογλου Παναγιώτης, Μέλος (Εκπρόσωπος των φορτοεκφορτωτών Ηγουμενίτσας)
6) Χαμογεώργου Φιλοθέη, Μέλος (Εκπρόσωπος Εργαζομένων της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.)
 
 ΑΠΩΝ ηταν ο Τσάτσας Χαρίλαος, Μέλος (Εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας)

Όμως δεν θα μπορούσαν να πάρουν άφεση ευθυνών και οι τοπικοί και πολιτικοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες, οι οποίοι «ωχαδερφίστικα» και επίσης ανάλγητα, έμειναν ξένοι και αδιάφοροι στο έγκλημα αυτό. Για τους ίδιους λόγους λοιπόν, ας τους συμπεριλάβουμε στον παραπάνω κατάλογο:
1) Κάτσης Μάριος: Κυβερνητικός Βουλευτής
2) Γιόγιακας Βασίλειος: Βουλευτής Αντιπολίτευσης
3) Καχριμάνης Αλέξανδρος: Περιφερειάρχης
4) Πιτούλης Θωμάς: Αντιπεριφερειάρχης
5) Λώλος Ιωάννης: Δήμαρχος

Και κάπως έτσι ο καθένας γράφει την ατομική του ιστορία!
ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ H ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΟΛΗΓ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ H ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΟΛΗΓ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.