Μια ακόμα δικαίωση για το ΟΣΤΡΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Μια ακόμα δικαίωση για το ΟΣΤΡΙΑ
ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Στην «Διαύγεια» έχει αναρτηθεί η υπ’ αριθμ. 2208/50093/28.09.2015 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, με την οποία γίνεται δεκτή στο σύνολο της η από 17.07.2015 Προσφυγή του Κωνσταντίνου Σακαρέλη, διαχειριστή του καταστήματος «ΟΣΤΡΙΑ» στην Παραλία Δρεπάνου Ηγουμενίτσας. Με την Προσφυγή του αυτή ο ανωτέρω επιχειρηματίας, με την νομική συνδρομή του Δικηγόρου Χρήστου Καρβούνη, στρεφόταν κατά της υπ’ αριθμ. 1038/2015 Αποφάσεως του Δημάρχου Ηγουμενίτσας και της υπ’ αριθμ. 52/2015 Αποφάσεως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ηγουμενίτσας, με τις οποίες ανακαλούνταν η άδεια λειτουργίας του καταστήματος «ΟΣΤΡΙΑ».

Το θέμα είχαμε αναδείξει και στο παρελθόν, εντός του καλοκαιριού, όταν βιαστικά και χωρίς καμία θεμελίωση ή τεκμηρίωση, αντίθετα εμμονικά και σχεδόν ετσιθελικά, στο μέσο του καλοκαιριού, στην συνεδρίαση της 3ης Ιουλίου 2015, επιχειρήθηκε και τελικά, παρά τις ενστάσεις και προβληματισμούς των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που ανήκουν στην αντιπολίτευση, και τις θέσεις του επιχειρηματία, όπως τεκμηριωμένα παρουσίασε ο Δικηγόρος του, αποφασίσθηκε η ανάκληση της άδειας λειτουργίας του «ΟΣΤΡΙΑ». Η εκτέλεση, βέβαια, της αποφάσεως αυτής, και κυρίως της αποφάσεως του Δημάρχου, που ακολούθησε, ανεστάλη με προσωρινή Διαταγή του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κέρκυρας και επέτρεψε την –έστω- καθυστερημένη λειτουργία του «ΟΣΤΡΙΑ» και δεν άφησε το Δρέπανο και τους λουόμενους χωρίς εξυπηρέτηση, αλλά έδωσε δουλειά και σε αρκετούς, νέους κυρίως, συνδημότες μας.

Με την απόφαση του, όμως, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, καταδεικνύει την αντιφατική και παράδοξη, έως επικίνδυνη για τα συμφέροντα του Δήμου και προφανώς όλων των δημοτών μεθοδολογία και πρακτική, την οποία επέλεξε ο Δήμαρχος και ο στενός πυρήνας λήψης των αποφάσεων στον Δήμο Ηγουμενίτσας. 
 
Στην απόφαση αυτή εξιστορούνται λεπτομερώς οι αγώνες και οι προσπάθειες των τελευταίων 25 περίπου ετών από την πλευρά του Δήμου Ηγουμενίτσας να κατοχυρώσει πραγματικά δικαιώματα κυριότητας επί του Δρεπάνου και εκμετάλλευσης αυτού προς το συμφέρον του Δήμου Ηγουμενίτσας. Η παρούσα, όμως, Διοίκηση θέτει τους αγώνες αυτούς σε μεγάλο κίνδυνο και κάνει ό,τι μπορεί για να «χάσει» ο Δήμος Ηγουμενίτσας τα δικαιώματα αυτά, είτε γιατί δεν αντιλαμβάνεται τις συνέπειες των επιλογών της, είτε για άλλους –δικούς της και προς το παρόν ανεξήγητους- λόγους.

Στην Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας καταγράφονται με σαφήνεια οι πλημμέλειες και παραλείψεις του Δήμου Ηγουμενίτσας, που οδήγησαν στην λήψη λανθασμένων αποφάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Δημάρχου Ηγουμενίτσας: Καμία τεκμηρίωση και καμία αιτιολογία, όπως ο Νόμος απαιτεί, δεν έχουν οι αποφάσεις αυτές.

Είναι πολύ σοβαρή απόφαση η ανάκληση της άδειας λειτουργίας ενός καταστήματος και αμφιβάλουμε εάν έχει ληφθεί παρόμοια απόφαση τα τελευταία σαράντα χρόνια στην περιοχή μας. Είναι δε τόσο σοβαρή, που ο Νόμος απαιτεί απόλυτη τεκμηρίωση και επαρκή αιτιολογία, ώστε να έχει νόμιμη βάση, γιατί άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους και τίθεται σε κίνδυνο η επιβίωση τους. Αυτή η αιτιολογία στις αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Δημάρχου απουσιάζει εντελώς.

Αξίζει να θυμίσουμε, πως ο ανωτέρω επιχειρηματίας με Αίτηση του στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας δήλωσε εγγράφως την βούληση του να αποχωρήσει από το «ΟΣΤΡΙΑ» την 1η Οκτωβρίου 2015, ώστε ν’ αποφευχθούν χρονοβόρες και δαπανηρές δικαστικές διαδικασίες και να καταβάλει τα οφειλόμενα στον Δήμο Ηγουμενίτσας, όπως αυτά καθορίζονται στην Εισήγηση του Νομικού Συμβούλου του Δήμου και περιλαμβάνονται στην υπ’ αριθμ. 73/26.03.2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας. 
 
Απάντηση δεν έλαβε, αντίθετα ο Δήμαρχος και η «ηγετική ομάδα» του Δήμου Ηγουμενίτσας ανάλωσαν όλο το καλοκαίρι και περισσή ενέργεια, εγκαταλείποντας την πόλη και τον Δήμο στην μοίρα της, στα σκουπίδια και στα αδέσποτα, προσπαθώντας με μένος να κλείσουν μία επιχείρηση: ΟΧΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΙΑ. Λες και περισσεύουν οι θέσεις εργασίας στον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Το ερωτηματικό παραμένει: ποια ανάγκη υπάρχει να καταφεύγει ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε παρόμοιες εκβιαστικές ενέργειες κατά δημοτών του; Ποιος θα αποζημιώσει τον επιχειρηματία για τα διαφυγόντα κέρδη και τις δικαστικές δαπάνες, στις οποίες υποβλήθηκε; Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι, ή ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και τα πλειοψηφούντα μέλη της από την τσέπη τους; Ή όλοι εμείς; 
 
Αναζητήσαμε τον συνδημότη μας-επιχειρηματία και τον Δικηγόρο του, για να μας σχολιάσουν την τελευταία εξέλιξη και διακρίναμε περισσότερο απογοήτευση για τις πρακτικές του Δήμου, παρά χαρά για μία ακόμη δικαίωση τους.
Μια ακόμα δικαίωση για το ΟΣΤΡΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Μια ακόμα δικαίωση για το ΟΣΤΡΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 12, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.