Η τελευταία λειτουργία του αρχιμανδρίτη Γερβάσιου Κανάτα και το τελευταίο (διαχρονικό) μήνυμά του

Τετάρτη, Μαΐου 06, 2015
Η τελευταία λειτουργία του αρχιμανδρίτη Γερβάσιου Κανάτα και το τελευταίο (διαχρονικό) μήνυμά του
 
Ιερωμένοι με το ήθος και το ύφος του, όταν φεύγουν από τη ζωή, δεν ξαναβρίσκονται όμοιοί τους!

Ο χαμός του αρχιμανδρίτη Γερβάσιου Κανάτα, που για δεκαετίες υπηρέτησε στη Μητρόπολη Παραμυθίας είναι απώλεια για την Εκκλησία. Γιατί ιερωμένοι με το δικό του ήθος και ύφος, όταν φεύγουν από τη ζωή, δεν ξαναβρίσκονται όμοιοί τους! 
Και δεν είναι συναισθηματική υπερβολή αυτό. Είναι η πραγματικότητα. Άνθρωπος χαρισματούχος, που στάθηκε αθόρυβα στο πλευρό του μητροπολίτη Παραμυθίας και τον τίμησε και τιμήθηκε από αυτόν. 
Και προικισμένος με σπάνιες αρετές, που τις έκρυβε επιμελώς. Τα έδωσε όλα στην υπηρεσία Εκείνου, που του τα χάρισε. Πατώντας στέρεα στη γη, ύψωνε την πορεία του διαρκώς προς τον ουρανό. 
Είχε βρει τον τρόπο και είχε κάνει την αγάπη του δύναμη και τη δύναμή του αγάπη. Πράος, ταπεινός, κατανυκτικός, σεβάσμιος σε όλα πατήρ, κληρικός άγιων επιθυμιών για μια ορθόδοξη ιεραποστολική ζωήκατά πλάτος και βάθος.
 
Υ.Γ.: Παρών και ο γράφων, μεταξύ άλλων ιερέων, στην τελευταία λειτουργία στη μονή Παγανιών, λίγες ώρες πριν χαθεί ο γέροντας, όπου ο μακαριστός δεν έλαβε μέρος, αλλά διακονούσε σαν παιδάκι στο ιερό. 
Έλαμπε το προσωπό του από χαρά και έβγαινε μια λαμπερή φωτεινότητα από μέσα του. Χαιρόταν, με γνήσια χαρά, που είχαν συγκεντρωθεί ιερείς και πσιτοί στο μοναστήρι του. 
Ναι, στο μοναστήρι του, γιατί το βρήκε ερειπωμένο και το ανακαίνισε εκ βάθρων. 
Εκεί, στη μονή Παγανιών, χτυπούσε η καρδιά του. 
Εκεί, στη μονή Παγανιών, είχε αφιερωθεί ολοκληρωτικά. 
Εκεί, στη μονή Παγανιών, κατέθετε τα πνευματικά του σαλπίσματα. 
Κάποια στιγμή, μας πλησίασε και μας είπε: "Θα πεις δυό λόγια ως κήρυγμα;". "Τι θέλετε να πω, πάτερ;". "Πες ό,τι κρίνεις, πες για το μοναστήρι". 
Η τελευταία του επιθυμία ήταν το διαχρονικό μήνυμά του. 
Ποιο δηλαδή; 
Να βαδίζουμε στη ζωή, πάνω στα χνάρια του Θεού, όπως αυτά διαμορφώνονται στα μοναστήρια και προεκτείνονται στην κοινωνία. 
Read More »
Η τελευταία λειτουργία του αρχιμανδρίτη Γερβάσιου Κανάτα και το τελευταίο (διαχρονικό) μήνυμά του  Η τελευταία λειτουργία του αρχιμανδρίτη Γερβάσιου Κανάτα και το τελευταίο (διαχρονικό) μήνυμά του Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 06, 2015 Rating: 5

Βίντεο από την μεταγωγή του 27χρονου Βούλγαρου δολοφόνου της μικρής Άννυ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαΐου 06, 2015
Βίντεο από την μεταγωγή του 27χρονου Βούλγαρου δολοφόνου της μικρής Άννυ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Read More »
Βίντεο από την μεταγωγή του 27χρονου Βούλγαρου δολοφόνου της μικρής Άννυ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Βίντεο από την μεταγωγή του 27χρονου Βούλγαρου δολοφόνου της μικρής Άννυ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 06, 2015 Rating: 5

Βίντεο από την ανάσυρση της σορού του άτυχου ηγούμενου της Μονής Παγανιών

Τετάρτη, Μαΐου 06, 2015
Βίντεο από την ανάσυρση της σορού του άτυχου ηγούμενου της Μονής Παγανιών


Read More »
Βίντεο από την ανάσυρση της σορού του άτυχου ηγούμενου της Μονής Παγανιών Βίντεο από την ανάσυρση της σορού του άτυχου ηγούμενου της Μονής Παγανιών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 06, 2015 Rating: 5

Στις φυλακές της Κέρκυρας, μεταφέρεται αυτή την ώρα, ο 27χρονος παιδοκτόνος (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Μαΐου 06, 2015
Στις φυλακές της Κέρκυρας, μεταφέρεται αυτή την ώρα, ο 27χρονος παιδοκτόνος (+ΦΩΤΟ)

 
Στις φυλακές της Κέρκυρας, μεταφέρεται αυτή την ώρα, ο 27χρονος παιδοκτόνος 
 
Η αρχική εισαγγελική παραγγελία ήταν για τις φυλακές Τρικάλων, ωστόσο μετά από συνεννόηση του υπουργείου Δικαιοσύνης με τις εισαγγελικές αρχές, ο κατηγορούμενος θα μεταφερθεί στην Κέρκυρα όπου ήδη έχει ετοιμαστεί κελί για να κρατηθεί μόνος του και να μην έχει επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας.
 
 
Η αυτοκινητοπομππή, με την κλούβα που μετέφερε τον παιδοκτόνο, έφτασε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, κάτω από δρακόνται μέτρα ασφαλείας, λίγο πριν τις τέσσερις το μεσημέρι και στις 4 και 30, αναχώρησε για την Κέρκυρα, με το πλοίο "Αγία Θεοδώρα".


Read More »
Στις φυλακές της Κέρκυρας, μεταφέρεται αυτή την ώρα, ο 27χρονος παιδοκτόνος (+ΦΩΤΟ) Στις φυλακές της Κέρκυρας, μεταφέρεται αυτή την ώρα, ο 27χρονος παιδοκτόνος (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 06, 2015 Rating: 5

Ανασύρθηκε πριν από λίγα λεπτά,η σορός του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Παγανιών

Τετάρτη, Μαΐου 06, 2015
Ανασύρθηκε πριν από λίγα λεπτά, η σορός του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Παγανιών


Ανασύρθηκε πριν από λίγα λεπτά, η σορός του ηγούμενου Ιεράς Μονής Παγανιών, Γερβάσιου Κανάτα, ο οποίος ήταν αγνοουμένου από το απόγευμα της 1ης Μαΐου.
 
 
Η σορός του βρέθηκε σε χαράδρα κάτω από την παλαιά εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων, στη θέση Πλακωτή.
 
 
 
Το πτώμα του ηγούμενου εντοπίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το μοναστήρι, κοντά σε οικισμό.Απαντήσεις για τα ακριβή αίτια του θανάτου του άτυχου ιερέα,θα δώσει η νεκροψία νεκροτομή,την οποία θα διενεργήσει ο ιατροδικαστής Ιωαννίνων κ. Θεόδωρος Βουργιουκλακης.
Read More »
Ανασύρθηκε πριν από λίγα λεπτά,η σορός του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Παγανιών Ανασύρθηκε πριν από λίγα λεπτά,η σορός του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Παγανιών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 06, 2015 Rating: 5

Έκτακτο: Βρέθηκε ο ηγούμενος της Μονής Παγανιών

Τετάρτη, Μαΐου 06, 2015
Έκτακτο: Βρέθηκε ο ηγούμενος της Μονής Παγανιών



Βρέθηκε πριν λίγα λεπτά ο ηγούμενος της Μονής Παγανιών που αγνοούνταν από το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το όχημα του ηγούμενου βρέθηκε σε γκρεμό, ανάμεσα στην περιοχή Βαβακώστα και την Πλακωτή.

Δυστυχώς ο άτυχος 75χρονος μοναχός, έχασε τη ζωή του.

Αυτή την ώρα στο σημείο μεταβαίνουν άντρες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής για την ανάσυρση του σώματος του άτυχου μοναχού.
Read More »
Έκτακτο: Βρέθηκε ο ηγούμενος της Μονής Παγανιών Έκτακτο: Βρέθηκε ο ηγούμενος της Μονής Παγανιών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 06, 2015 Rating: 5

Άφαντος για 6η ημέρα ο ηγούμενος της Μονής Παγανιών

Τετάρτη, Μαΐου 06, 2015
Άφαντος για 6η ημέρα ο ηγούμενος της Μονής Παγανιών


Άφαντος παραμένει για 6η ημέρα, ο ηγούμενος της Μονής Παγανιών Γερβάσιος Κανάτας

Ο 75χρονος μοναχός, άφησε το απόγευμα της Παρασκευή, την αδερφή του στο ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, και αναχώρησε οδηγώντας ένα άσπρο Opel Astra Caravan, μέσω της παλιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας, με κατεύθυνση την Ιερά Μονή Παγανιών, κοντά στο χωριό Καλλιθέα του Δήμου Σουλίου.

Τελευταία φορά που εθεάθη ο μοναχός, ήταν το απόγευμα της Παρασκευής, όταν τον συνάντησαν συνάδελφοί του ιερείς, τόσο στη Βροσύνα, όσο και στο Βλαχώρι και το χωριό Πέντε Εκκλησιές.

 
Η περιοχή που διεξάγονται οι έρευνες

Από τότε η τύχη του αγνοείτε και βρίσκετε σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση από εδάφους, για τον εντοπισμό του, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή ελικοπτέρου χωρίς όμως εώς τώρα να έχει καταστεί δυνατόν.
Read More »
Άφαντος για 6η ημέρα ο ηγούμενος της Μονής Παγανιών Άφαντος για 6η ημέρα ο ηγούμενος της Μονής Παγανιών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 06, 2015 Rating: 5

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά για την έδρα στην ΠΕΔ

Τετάρτη, Μαΐου 06, 2015
Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά για την έδρα στην ΠΕΔ

 
 
Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η παράταξη «Αυτοδιοικητική Κίνηση Ηπείρου» κι αφορούσε στις εκλογές της ΠΕΔ Ηπείρου και την κατανομή μιας έδρας που είχε αποτελέσει το μήλον της έριδος....

Σημειώνεται ότι η Εφορευτική Επιτροπή δεν είχε προχωρήσει στην κατανομή της έδρας αυτής, η οποία έδινε την απόλυτη πλειοψηφία στην παράταξη του Γιάννη Λώλου, λόγω αδυναμίας στην ερμηνεία των σχετικών διατάξεων.

Η Εφορευτική Επιτροπή είχε ζητήσει τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της ΚΕΔΕ, η οποία στην συνέχει αμφισβητήθηκε.

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και με την πλειοψηφούσα παράταξη να έχει προχωρήσει στη συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης –εκπροσωπούμενη ουσιαστικά από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα- προχώρησε στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Η αίτηση, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σήμερα απορρίφθηκε από το δικαστήριο, γεγονός που λύνει ουσιαστικά την εκκρεμότητα και παρέχει το δικαίωμα στην πρώτη παράταξη να λειτουργήσει με απόλυτη πλειοψηφία.
 
Read More »
Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά για την έδρα στην ΠΕΔ  Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά για την έδρα στην ΠΕΔ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 06, 2015 Rating: 5

Εμ δεν φταίει για όλα ο Αντιδήμαρχος

Τετάρτη, Μαΐου 06, 2015
Εμ δεν φταίει για όλα ο Αντιδήμαρχος


Είμαστε από αυτούς που έχουμε κατακρίνει, και μάλιστα σκληρά, πολλές φορές τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Ηλία Λώλη.

Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, στην προσπάθειά μας να υποδεικνύουμε προβλήματα και παραλήψεις στον σημαντικό τομέα της καθαριότητας.

Όμως, ένας άνθρωπος ή μία Δημοτική Αρχή, δεν μπορεί να φταίει για όλα, ούτε μπορεί να λύσουν τα προβλήματα από μόνοι τους.

Πρέπει και εμείς, οι πολίτες, να σεβόμαστε τους κανόνες και τη νομοθεσία.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ενημέρωσε τους πολίτες σχετικά με τα ογκώδη αντικείμενα (όπως έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές κ.α.) για τα οποία θα πρέπει να ενημερώνουμε πρώτα στα τηλέφωνα 2665021150 και 2665022626 όπου θα μας δίνουν οδηγίες για το πότε θα περάσει το όχημα περισυλλογής.

Πολλοί όμως αδιαφόρησαν και όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, συνεχίζουν να βγάζουν ογκώδη αντικείμενα, δίπλα στους κάδους σκουπιδιών.



Φυσικά το στρώμα αλλά και τα υπόλοιπα αντικείμενα, δεν μπορεί να τα περισυλλέξει το απορριμματοφόρο.

Το μόνο που καταφέρνουμε είναι να βρομίζουμε τη γειτονιά μας.

Πρέπει λοιπόν όλοι μας να σεβόμαστε τόσο τον εαυτό μας όσο και τους συμπολίτες μας.

Μην τα περιμένουμε όλα από τον Αντιδήμαρχο.
Read More »
Εμ δεν φταίει για όλα ο Αντιδήμαρχος Εμ δεν φταίει για όλα ο Αντιδήμαρχος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 06, 2015 Rating: 5

Τέσσερις συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαΐου 06, 2015
Τέσσερις συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Τέσσερις (04) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί, στερούμενοι νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
 
Προανάκριση διενεργείται κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τέσσερις συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Τέσσερις συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 06, 2015 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.