ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΑΝΟΜΟΣ ΧΩΡΟΣ Σ.Μ.Α. ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΥΡΟΤΟΠΟΥ;

Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2015
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΑΝΟΜΟΣ ΧΩΡΟΣ Σ.Μ.Α. ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΥΡΟΤΟΠΟΥ;

Ο Παράνομος Σταθμός Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων (Σ.Μ.Α.) που λειτουργούσε μέχρι πριν δύο μήνες στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας

Διαβάζοντας την απόφαση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, Ιωάννη Λώλου, με την οποία αναθέτει τη μεταφορά Αποβλήτων Συσκευασίας του Δήμου, διαπιστώσαμε ότι στην Τοπική Κοινότητα Αργυροτόπου λειτουργεί προσωρινός χώρος αποθήκευσης ανακυκλώσιμων σκουπιδιών.

Βέβαια επίσημα δεν έχει ενημερωθεί ο λαός γι’ αυτή τη «λειτουργία».



Πρόκειται για μια ακόμη παράνομη και επικίνδυνη για τη Δημόσια Υγεία, όπως ο ίδιος επικαλείται στην παραπάνω απόφαση, ΧΑΒΟΥΖΑ, που λειτουργεί κρυφά ως Σταθμός Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων (Σ.Μ.Α.);

Αν όχι, τότε είναι εύλογο να ζητήσουμε από τη Δημοτική Αρχή όλα τα στοιχεία με τα οποία νομιμοποιήθηκε αυτός ο σταθμός στον Αργυρότοπο, άμεσα, για χάρη της ενημέρωσης και της υγείας του λαού.

Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΑΝΟΜΟΣ ΧΩΡΟΣ Σ.Μ.Α. ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΥΡΟΤΟΠΟΥ; ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΑΝΟΜΟΣ ΧΩΡΟΣ Σ.Μ.Α. ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΥΡΟΤΟΠΟΥ; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2015 Rating: 5

340 ευρώ θα κοστίσει σε μια 4μελη οικογένεια, να παρακολουθήσει τις "πολιτιστικές" εκδηλώσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2015
340 ευρώ θα κοστίσει σε μια 4μελη οικογένεια, να παρακολουθήσει τις "πολιτιστικές" εκδηλώσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας


Βαθιά το χέρι, στην άδεια τσέπη του, πρέπει να βάλει ένας οικογενειάρχης, για να παρακολουθήσει όλες τις "πολιτιστικές" εκδηλώσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Οι 11 εκδηλώσεις που έχουν είσοδο, κοστίζουν κατά άτομο 85€.

Έτσι μία 4μελή οικογένεια, θα πρέπει να πληρώσει συνολικά 340€ για να τις παρακολουθήσει όλες.

Εκδηλώσεις τις οποίες χρηματοδοτεί ο πολίτης, μέσω των δημοτικών φόρων, λειτουργούν στην ουσία υπέρ του ιδιώτη που παρουσιάζει τις παραστάσεις και κερδίζει, με τις πλάτες του Δήμου Ηγουμενίτσας και εις βάρος των πολιτών της Ηγουμενίτσας.

Την ώρα που ο κόσμος υποφέρει από την οικονομική ασφυξία και με τις τράπεζες κλειστές, αυτόν τον τρόπο επέλεξε ο Δήμος Ηγουμενίτσας να συμπαρασταθεί στους πολίτες του.

Εύγε κ. Δήμαρχε.
Και εις ανώτερα...  


Read More »
340 ευρώ θα κοστίσει σε μια 4μελη οικογένεια, να παρακολουθήσει τις "πολιτιστικές" εκδηλώσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας 340 ευρώ θα κοστίσει σε μια 4μελη οικογένεια, να παρακολουθήσει τις "πολιτιστικές" εκδηλώσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 51χρονος Αλβανός, για καταδικαστική απόφαση για σωματική βλάβη και εξύβριση

Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2015
Συνελήφθη 51χρονος Αλβανός, για καταδικαστική απόφαση για σωματική βλάβη και εξύβριση


Συνελήφθη χθες (14.07.2015) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 51χρονος φυγόποινος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση.

Όπως διαπιστώθηκε, εκκρεμούσε σε βάρος του 51χρονου καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, ποινής φυλάκισης δέκα μηνών, για σωματική βλάβη και εξύβριση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη 51χρονος Αλβανός, για καταδικαστική απόφαση για σωματική βλάβη και εξύβριση Συνελήφθη 51χρονος Αλβανός, για καταδικαστική απόφαση για σωματική βλάβη και εξύβριση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2015 Rating: 5

Συνελήφθησαν τρεις διακινητές, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, για μεταφορά δύο παράνομων μεταναστών

Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2015
Συνελήφθησαν τρεις διακινητές, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, για μεταφορά δύο παράνομων μεταναστών


Συνελήφθησαν στο Καλπάκι Ιωαννίνων και στους Αγίους Ανάργυρους Άρτας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις διακινητές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου και το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Άρτας, για μεταφορά δύο παράνομων μεταναστών.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθησαν σήμερα (15-07-2015) μετά τα μεσάνυχτα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 45 και 55 ετών, διότι κατελήφθησαν ως οδηγός και συνοδηγός, να μεταφέρουν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έναν 36χρονο ομοεθνή τους, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Στη δεύτερη περίπτωση , συνελήφθη χθες (14-07-2015) το βράδυ στους Άγιους Ανάργυρους Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφερε με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, έναν 45χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.

Τα δύο οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις λαθρομεταφορές κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Read More »
Συνελήφθησαν τρεις διακινητές, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, για μεταφορά δύο παράνομων μεταναστών Συνελήφθησαν τρεις διακινητές, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, για μεταφορά δύο παράνομων μεταναστών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2015 Rating: 5

23 θέσεις εργασίας στην εφορεία αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2015
23 θέσεις εργασίας στην εφορεία αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας
 

23 θέσεις εργασίας για 5 μήνες μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα, προέκυψαν για την εφορεία αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας. 
 
Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν στον ΟΑΕΔ απο εδώ, μέχρι τις 20 Ιουλίου 2015 (12.00 μ.μ.) 
 
Oι θέσεις:
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ (ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ) 3 θέσεις
ΗΜΕΡΗΣΙΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ 8 θέσεις
ΜΑΡΜΑΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ 1 θέσεις
ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΕΣ 2 θέσεις
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ – ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΛΟΓΟΙ 2 θέσεις
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ 1 θέσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1 θέσεις
ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ 2 θέσεις
ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ 1 θέσεις
ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ 2 θέσεις
Read More »
23 θέσεις εργασίας στην εφορεία αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας 23 θέσεις εργασίας στην εφορεία αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2015 Rating: 5

ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2015
ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Ο Δήμος Σουλίου διακηρύττει ότι την 04 του μηνός Αυγούστου του έτους 2015 ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ. (λήξη παράδοσης των προσφορών) στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Σουλίου (Κ. Καραμανλή 178 –αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, θα διεξαχθεί με ανοιχτή Δημοπρασία με το σύστημα: : προσφοράς με επί μέρους ποσοστών έκπτωσης κατά ομάδες ομοειδών εργασιών και έλεγχο ομαλότητας των προσφερομένων επί μέρους ποσοστών έκπτωσης, πάνω σε συμπληρωμένο έντυπο οικονομικής προσφοράς της υπηρεσίας σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1418/84 όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και βελτιώθηκε με τους Ν.3669/08, N. 3263/04, Ν. 3212/03, Ν. 2940/01, Ν. 2372/96, Ν. 2338/95, Ν. 2229/94, τις διατάξεις του Π.Δ. 334/00, Π.Δ. 609/85, Π.Δ. 210/97, κ.α. όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν σήμερα για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Βελτιώσεις εκσυγχρονισμός αρδευτικών έργων Δήμου Σουλίου Ν. Θεσπρωτίας.».

Ο κωδικός Ο.Π.Σ.Α.Α. του έργου είναι:949708.

Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών: α) Ηλεκτρομηχανολογικά και δαπάνη 433.819,33€ (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα)

β)Μεταλλικά στοιχεία & Κατασκευές και δαπάνη 55.311,32€ (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα).

Ο προϋπολογισμός των δημοπρατούμενων εργασιών του έργου, με βάση τη μελέτη με αριθμό θεώρησης 106978/1990/09-10-2014 από την Δ/νση Τεχνικών έργων Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, ανέρχεται στο ποσό των 489.130,65 ΕΥΡΩ (χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α.) και στο ποσό των 615.000,00 ΕΥΡΩ (με αναθεώρηση και Φ.Π.Α.).


Στον διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν:

Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις:

α. Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ.., εφόσον ανήκουν στην 1η τάξη και άνω για έργα κατηγορίας ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ και Α1 τάξη και άνω για έργα κατηγορίας ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ

β. Προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), ή που προέρχονται από τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει διμερείς συμφωνίες σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουν κυρωθεί με σχετική απόφαση του αρμοδίου οργάνου , στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες στους καταλόγους αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π.

γ. Προερχόμενες από ως ανωτέρω β΄ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.


Κοινοπραξίες Εργοληπτικών Επιχειρήσεων των παραπάνω περιπτώσεων α, β και γ σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 16 παρ. 7 του ΚΔΕ όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 199, παρ. 2 γ. περ. ββ) του ν. 4281/2014 (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία) και υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας.

Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων για την κάλυψη των διαφόρων κατηγοριών των εργασιών του έργου υπό τους όρους της παρ. 3 του άρθρου 16 του ΚΔΕ. Το ποσοστό συμμετοχής της κάθε επιχείρησης στο κοινοπρακτικό σχήμα προκύπτει από τον προϋπολογισμό της κατηγορίας για την οποία αυτή συμμετέχει και δεν είναι απαραίτητο να αναγράφεται, στην περίπτωση δε που αναγραφεί λανθασμένα, δεν επηρεάζεται το κύρος της συμμετοχής της επιχείρησης και της κοινοπραξίας. Κατηγορία εργασιών με ποσοστό κάτω του 10% του προϋπολογισμού του έργου (χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α.), εφόσον δεν καλείται στη δημοπρασία, αθροίζεται στον προϋπολογισμό της μεγαλύτερης κατηγορίας.

Κάθε εργοληπτική επιχείρηση συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ενός κοινοπρακτικού σχήματος. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις για τη συμμετοχή εργοληπτικών επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς για την κατασκευή Δημοσίων Έργων.

Εγγύηση συμμετοχής στον διαγωνισμό ορίζεται σε 2 % επί του προϋπολογισμού του έργου χωρίς τα κονδύλια του Φ.Π.Α. δηλαδή 10.000,00 ΕΥΡΩ και η σχετική εγγυητική επιστολή θα απευθύνεται προς το Δήμο Σουλίου Η ισχύς της θα είναι τουλάχιστον 6 μήνες και τριάντα ημέρες , μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι τουλάχιστον έξι μήνες.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 - 2013" με ποσοστό συγχρηματοδότησης 75% από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και 25% από Εθνική Δαπάνη (Αριθμός ΣΑΕ 282/8)

Προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής.

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π) από την έδρα του Δήμου (Κ. Καραμανλή 178) στην Παραμυθιά Ν. Θεσπρωτίας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, μέχρι τις 30/07/2015 ημέρα Πέμπτη.

Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ υπόδειγμα τύπου Β

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2666360129, FAX επικοινωνίας 2666029122, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία κος Παππάς Γρηγόριος.

Read More »
ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συγκέντρωση σήμερα στις 8.30μμ στην Πλατεία Δημαρχείου

Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2015
Ηγουμενίτσα: Συγκέντρωση σήμερα στις 8.30μμ στην Πλατεία Δημαρχείου


ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ - ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΛΑΕ!
 
Η επίθεση του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού εξακολουθεί να είναι εδώ! Το ίδιο «άγρια», το ίδιο «αποκρουστική»!

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του συμφώνησε και υπογράψει το νέο μνημόνιο με τους ιμπεριαλιστές, τις νέες αλυσίδες για τους εργαζόμενους και το λαό μας, το παραπέρα ξεπούλημα του πλούτου της χώρας μας. Καθ’ υπαγόρευση των ιμπεριαλιστών, επικυρίαρχων της χώρας και σε πλήρη συμφωνία και στήριξη από όλα τα ξενόδουλα κόμματα του τόπου μας.

Πρόκειται για το αποκορύφωμα μιας τυχοδιωκτικής πολιτικής και των αυταπατών που καλλιεργούσε στις λαϊκές συνειδήσεις, ότι υπάρχει δυνατότητα μιας δήθεν φιλολαϊκής πολιτικής και μιας δήθεν άλλης πορείας στα πλαίσια της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Και όταν εργαζόμενοι και λαός συνέχιζαν και επιμέναν να αναζητούν και να προβάλλουν τα δικά τους «όχι» και τα δικά τους «θέλω» για τη δουλειά και τη ζωή, για την προοπτική και το μέλλον ολόκληρης της κοινωνίας, τότε ιμπεριαλιστές και ντόπιοι υποταχτικοί τους επέβαλλαν κλίμα τρομοκρατίας με χίλιους τρόπους και από χίλιες μεριές.

Σ’ αυτό το πλαίσιο και σ’ αυτό το κλίμα η «αξιοπρέπεια και η περηφάνια» της κυβέρνησης γίνεται υποταγή και ξενοδουλεία, τα «ΟΧΙ» μετατρέπονται σε «ΝΑΙ» και στο «όλοι μαζί», για να καθίσουν αμέσως στο ίδιο τραπέζι όλοι μαζί «δοσίλογοι και πατριώτες», για να ψηφίσουν και να εφαρμόσουν το τρίτο μνημόνιο εξαθλίωσης του λαού μας και ξεπουλήματος της χώρας μας.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΑΧΗ

Μπροστά στη νέα λεηλασία των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών του, ο λαός μας μπορεί και πρέπει να ορθώσει το πραγματικό «ΟΧΙ» των μαζικών και αποφασιστικών του αγώνων.

Στους δρόμους! Στις πλατείες! Στις διαδηλώσεις και στις απεργίες! Στην οργάνωση της αντίστασής του! Να γίνει η ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη εφαλτήριο νέο κύκλου παρατεταμένων ανυποχώρητων αγώνων. Ο μοναδικός δρόμος για το λαό μας, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, δεν είναι αυτός της «αναμονής», αλλά της ανειρήνευτης και μαζικής πάλης, της συγκρότησης της αντίστασης και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων του, της αναμέτρησης με το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης και την ασταμάτητη επίθεσή του.

· ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ!
· ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
· ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ -ΔΝΤ
· ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΔΝΤ!
· ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!
Τετάρτη 8.30μμ στην Πλατεία Δημαρχείου
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συγκέντρωση σήμερα στις 8.30μμ στην Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσα: Συγκέντρωση σήμερα στις 8.30μμ στην Πλατεία Δημαρχείου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2015 Rating: 5

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο σε περιοχές του Δήμου Σουλίου

Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2015
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο σε περιοχές του Δήμου Σουλίου
 

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης. 
 

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο σε περιοχές του Δήμου Σουλίου Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο σε περιοχές του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη ιδιοκτήτης μπαρ στην Ηγουμενίτσα για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας μουσικής

Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2015
Συνελήφθη ιδιοκτήτης μπαρ στην Ηγουμενίτσα για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας μουσικής


Συνελήφθη, σήμερα (15-07-2015) μετά τα μεσάνυχτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, ένας 29χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη ως προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια -μπαρ), να λειτουργεί στερεοφωνικό συγκρότημα και να παίζει μουσική, παραβιάζοντας το ωράριο λειτουργίας.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Συνελήφθη ιδιοκτήτης μπαρ στην Ηγουμενίτσα για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας μουσικής Συνελήφθη ιδιοκτήτης μπαρ στην Ηγουμενίτσα για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας μουσικής Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2015 Rating: 5

12 προσλήψεις στο Δήμο Φιλιατών

Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2015
12 προσλήψεις στο Δήμο Φιλιατών
 
 

Ο Δήμαρχος Φιλιατών

Έχοντας υπόψη:

1.Τις διατάξεις του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης –Πρόγραμμα Καλλικράτης»(ΦΕΚ87/Α΄/7-6-2010).

2.Τις διατάξεις του άρθρου 206 παρ.1 &3,καθώς και τις γενικότερες διατάξεις του τμήματος Γ΄ «Προσωπικού Ιδιωτικού δικαίου Ορισμένου Χρόνου» του Ν. 3584/2007,με τις τροποποιήσεις του όπως ισχύουν.

3.Τις διατάξεις του Ν. 2527/1997 ,όπως ισχύει.

4. Την υπ΄αριθμ΄111/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών, σχετικά, με την έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας δυο (2) μηνών για την κάλυψη αναγκών πυροπροστασίας του Δήμου Φιλιατών Φιλιατών.

5.Το υπ΄ αριθμ΄ πρωτ.1758/39074/02-07-2015 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας-Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας που επικυρώνει την 111/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Α ν α κ ο ι ν ώ ν ει

Την πρόσληψη δώδεκα (12) ατόμων , ήτοι: επτά (7) ατόμων ειδικότητας εργατών Υ.Ε -Γενικών καθηκόντων τριών (3) Οδηγών ΔΕ και δύο (2) Χειριστών Μηχανημάτων ‘Εργων Δ.Ε(συγκεκριμένα ενός (1) χειριστή Τσάπας Δ.Ε. και ενός Χειριστή Γκρέιντερ ΔΕ) με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας, για την αντιμετώπιση εποχικών κατεπειγουσών αναγκών για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας του Δήμου Φιλιατών.





Α. ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

1.Να είναι Έλληνες πολίτες

2.Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.

3.Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσεως που επιλέγουν.

4.Να είναι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Φιλιατών.

5.Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να έχουν κώλυμα κατά τον Υπαλληλικό Κώδικα και τα σχετικά κωλύματα των Π.Δ. 164/2004 και Π/Δ. 180/2004.

Β.ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1.Φωτοαντίγραφο των δυο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας

2.Φωτοαντίγραφα όλων των εγγράφων που αποδεικνύουν τα ειδικά τυπικά προσόντα κατά περίπτωση. Σε περίπτωση πτυχίου ή τίτλου σπουδών της αλλοδαπής επίσημη μετάφραση αυτού.

3.Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 στην οποία να δηλώνουν αν το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο που συμπληρώνεται κατά την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έχουν απασχοληθεί σε δημόσια υπηρεσία ή νομικό πρόσωπο του άρθρου 14 του παρ.1 του Ν. 2190/1994 με την ιδιότητα του εποχικού υπαλλήλου ή για κάλυψη περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών ή όχι.

4.Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 στην οποία να δηλώνει οι υποψήφιος ότι δεν έχει κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού κώδικα.

5.Πιστοποιητικό γεννήσεως

6.Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας του Δήμου Φιλιατών.

7.Βεβαίωση ανεργίας ΟΑΕΔ.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι, καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή.

Ημερομηνία υποβολής αιτήσεων από 14-07-2015 έως και 17-07-2015 στα γραφεία του Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου 8-Φιλιάτες (Γραφείο Προσωπικού)τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.(Τηλέφωνα επικοινωνίας 2664-3-60164 και 2664-0-22213).
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΠΠΑΣ
Read More »
12 προσλήψεις στο Δήμο Φιλιατών 12 προσλήψεις στο Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2015 Rating: 5

Υπολειτουργεί το ΕΚΑΒ Παραμυθιάς με “ορφανές” βάρδιες Κορώνα γράμμα οι ανθρώπινες ζωές...

Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2015
Υπολειτουργεί το ΕΚΑΒ Παραμυθιάς με “ορφανές” βάρδιες
Κορώνα γράμμα οι ανθρώπινες ζωές...

paramythia-online.gr
 
Τον Γενάρη του 2012, 62χρονος χτυπάει στο κεφάλι του στην πλατεία Βούλγαρη και χάνει την ζωή του, ενώ δεν υπήρχε οδηγός για το ασθενοφόρο του κέντρου υγείας Παραμυθιάς. Είχε προηγηθεί λίγους μήνες πριν, άλλος ένας θάνατος ηλικιωμένου στην ΔΟΥ Παραμυθιάς από καρδιακό επεισόδιο και πάλι χωρίς να υπάρχει οδηγός για το ασθενοφόρο. Τα περιστατικά αυτά είχαν προστεθεί στα πολλά που είχαν καταγράφει με ελλείψεις οδηγών ή ασθενοφόρων στη Παραμυθια και που είχαν καταστήσει επιτακτική την ανάγκη για την δημιουργία ΕΚΑΒ στη πόλη.

Έτσι την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013 το ΕΚΑΒ Παραμυθιάς κάνει την επίσημη πρώτη του με την παρουσία του διευθυντή της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ Βασίλειου Παπαδιώτη, του Πρόεδρου του Νοσοκομείου Φιλιατών Σπύρου Δερδεμέζη, της Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλας Μπραΐμη και του Προϊστάμενου Προσωπικού και Οικονομικής Διαχείρισης του ΕΚΑΒ Σταύρου Σταύρου.

Από τότε το ΕΚΑΒ Παραμυθιάς έχει επέμβει θετικά και άμεσα σε δεκάδες περιστατικά εδραιώνοντας το συναίσθημα ασφάλειας του πολίτη, ωστόσο η έλλειψη προσωπικού η οποία έχει καταγγελθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Παραμυθιάς, έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν βάρδιες χωρίς οδηγό και στην ουσία ο οργανισμός να αυτοκαταργείται. Στην ουσία το ΕΚΑΒ Παραμυθιας, λειτουργεί στις 2 από τις τρεις βάρδιες με το κενό να καλύπτεται από το ΕΚΑΒ Ηγουμενιτσας, αυξάνοντας έτσι τον χρόνο ανταπόκρισης στα περιστατικά.

Μόλις πριν από 2 μήνες ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαυσταθίου, βρέθηκε στη Παραμυθιά και συζήτησε με τους εργαζόμενους του οργανισμού, οι οποίοι χτύπησαν το καμπανάκι σχετικά με τις ελλείψεις και τα αποτελέσματα που μπορούν να έχουν στην άμεση επέμβαση τους, σε περιστατικά. Τότε ο Νίκος Παπαυσταθίου υποσχέθηκε ενίσχυση του ΕΚΑΒ Παραμυθιάς με μεταθέσεις ή προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κυρίως για την θερινή περίοδο.

Μέχρι να συμβεί όμως αυτό (αν συμβεί), ας κάνουμε το σταυρό μας για να μην χρειαστούμε ασθενοφόρο σε στιγμή που η βάρδια είναι ορφανή. Τελευταίο περιστατικό ο τραυματισμός νεαρού εχτές το βράδυ σε τροχαίο στη Γλυκή, ο οποίος παρέμενε αιμόφυρτος στο δρόμο επί 50 λεπτά, μέχρι να φτάσει το ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας, αν και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για άμεση επέμβαση ασθενοφόρου, κάτι όμως που δεν είχε συμβεί. Όλα αυτά στην αποκεντρωμένη Παραμυθιά του 2015.

Στην Ελλάδα έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά με νέους να χάνουν την ζωή τους από καθυστέρηση του ΕΚΑΒ, με τους οικείους των νεκρών να καταφεύγουν στην δικαιοσύνη και να δικαιώνονται. Χαρακτηριστικό περιστατικό, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή αγωγή συγγενών 18χρονου, ο οποίος είχε σκοτωθεί σε τροχαίο στη Λεωφόρο Κηφισίας και τους επιδίκασε αποζημίωση 270.000 ευρώ, λόγω παραλείψεων οργάνων του ΕΚΑΒ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα περιγράφουν στην αγωγή τους οι συγγενείς του 18χρονου, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθυστέρησε να φτάσει στο σημείο του τροχαίου 55 λεπτά ενώ δεν εστάλη κινητή ιατρική μονάδα. Μάλιστα, επικαλέστηκαν ιατρικές γνωματεύσεις οι οποίες επέκριναν την καθυστέρηση 55 λεπτών για τη διακομιδή του 18χρονου στο νοσοκομείο και, κυρίως, την έλλειψη ιατρικής βοηθείας, γιατί δεν είχαν θιγεί άλλα ζωτικά όργανα του νεαρού πλην των πνευμόνων και το περιστατικό μπορούσε να αντιμετωπιστεί από γιατρό με διασωλήνωση τραχείας και αναπνευστήρα, οπότε και θα γλίτωνε τον θάνατο. Τελικά, το Δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή, έκρινε ότι υπήρξαν παραλείψεις οργάνων του ΕΚΑΒ λόγω τόσο της αδικαιολόγητης καθυστέρησης όσο και της μη αποστολής ιατρικής κινητής μονάδας και επιδίκασε συνολικά στους συγγενείς 270.000 ευρώ, συνυπολογίζοντας και ένα βαθμό συνυπαιτιότητας του θύματος, γιατί δεν είχε ρυθμίσει την ταχύτητα του οχήματός του (70 χλμ.) σε χαμηλότερο όριο λόγω της βροχής και της ολισθηρότητας.
Read More »
Υπολειτουργεί το ΕΚΑΒ Παραμυθιάς με “ορφανές” βάρδιες Κορώνα γράμμα οι ανθρώπινες ζωές... Υπολειτουργεί το ΕΚΑΒ Παραμυθιάς με “ορφανές” βάρδιες Κορώνα γράμμα οι ανθρώπινες ζωές... Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2015 Rating: 5

Ένα Χρυσό, δύο Ασημένια και ένα Χάλκινο για τον Πρωτέα Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2015
Ένα Χρυσό, δύο Ασημένια και ένα Χάλκινο για τον Πρωτέα Ηγουμενίτσας



Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων -Παγκορασίδων (αθλητές και αθλήτριες που γεννήθηκαν 2000 και 2001 ) και που διεξήχθηκε στα Γιαννιτσά το Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Ιουλίου συμμετείχε ο σύλλογος μας με 11 συνολικά αθλητές και αθλήτριες . 
 
 
 
 Οι επιδόσεις και οι θέσεις που κατέκτησαν ήταν πολύ καλές και συγκεκριμένα, 
  • 1 θέση και Χρυσό μετάλλιο για τον Ηλία Κατσέλη στα 600 μέτρα με χρόνο 1.25.16
  • Ασημένιο μετάλλιο 2 θέση για τον Σταύρο Ζάκκα στα 300 μέτρα με χρόνο 38.33 ,
  • Ασημένιο μετάλλιο για το Λιόντο Θόδωρο 2 θέση με χρόνο 1.29 .14 και  
  • Χάλκινο μετάλλιο 3 θέση για την ομάδα σκυταλοδρομίας Παμπαίδων 4Χ300 που αποτελούνταν από τους Ντάσκα , Ζάκκα , Λιόντο και Κατσέλη με χρόνο 2.37.82.
 
 
Αξιόλογες επιδόσεις και από τους υπόλοιπους αθλητές που συμμετείχαν στην αποστολή με την Μάτα Νούση στην 11 θέση στα 300 μέτρα με χρόνο 44.94, την Ελευθερία Βόλου στα 80 μέτρα στην 11 θέση με χρόνο 11.20 , τους Σπύρο Ντάσκα και Κατσέλη Μιχάλη στα 600 μέτρα καθώς και τις αθλήτριες που συμμετείχαν στην ομάδα σκυταλοδρομίας η Κατερίνα Χρυσικοπούλου , Παπατσάτση Σπυριδούλα , Πάσχου Αγγελική και Αλεξίου Ελένη .

 
 
Επόμενη διοργάνωση που θα συμμετέχει ο σύλλογος μας είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών -Γυναικών που θα διεξαχθεί στην Αθήνα (ΟΑΚΑ ) 25 και 26 Ιουνίου .
Read More »
Ένα Χρυσό, δύο Ασημένια και ένα Χάλκινο για τον Πρωτέα Ηγουμενίτσας Ένα Χρυσό, δύο Ασημένια και ένα Χάλκινο για τον Πρωτέα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2015 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.