Σύλληψη διακινητή, συνεργού και παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014
Σύλληψη διακινητή, συνεργού και παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα


Ένας 48χρονος αλλοδαπός διακινητής, ο 42χρονος αλλοδαπός συνεργός του και δύο (02) παράνομοι μετανάστες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 48χρονος διευκόλυνε με την άμεση συνέργεια του 42χρονου την παράνομη έξοδο από τη χώρα των δύο (02) παράνομων μεταναστών, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη διακινητή, συνεργού και παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη διακινητή, συνεργού και παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014 Rating: 5

Τα τσουχτερά πρόστιμα έβαλαν λουκέτο σε 20 καφενεία των ακριτικών χωριών στο Δήμο Φιλιατών

Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014
Τα τσουχτερά πρόστιμα έβαλαν λουκέτο σε 20 καφενεία των ακριτικών χωριών στο Δήμο Φιλιατών

 
Εξαντλημένοι από την κρίση και τη διαβίωση στα σύνορα του τόπου, απ΄όπου ήχος δεν φτάνει στ΄αφτιά του κέντρου των αποφάσεων, οι Έλληνες ακρίτες των 47 χωριών του δήμου Φιλιατών και ιδιαίτερα των 20 ορεινών της Μουργκάνας, στέλνουν, μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, μήνυμα-παράκληση προς την εξουσία. 
 
Δεν επιθυμούν να γίνουν παραβάτες του νόμου, λένε, αλλά τουλάχιστον ας μην εξανλτείται επάνω τους η αυστηρότητά του...
 
Τα τελευταία χρόνια τα καφενεδάκια στις γραφικές κοινότητες της Ηπείρου υπέστησαν πλήγμα. 
 
Μεγάλα πρόστιμα, που επιβλήθηκαν για παραβάσεις νόμων, οι οποίοι στα μεγάλα αστικά κέντρα έχουν «ξεφουσκώσει», έγιναν η αιτία αρκετά από αυτά να κλείσουν. 
 
Ένα στερεοφωνικό, που έπαιζε, χωρίς άδεια από την ΑΕΠΠΙ, ένας γέροντας, που κάπνιζε μέσα στον καφενέ, είναι οι ενδεικτικές παραβάσεις για τα «τσουχτερά» πρόστιμα, που δεν κατάφεραν να «σηκώσουν» οι καταστηματάρχες.
 
«Εξαντλήθηκε η αυστηρότητα του γράμματος του νόμου» δηλώνει στο Αθηναικό Πρακτορείο ο δήμαρχος Φιλιατών, Σπύρος Παππάς και τα ακριτικά χωριά της περιοχής γονάτισαν.... 
 
Τα πρόστιμα, από 300 έως 600 ευρώ, που έχουν επιβληθεί στα καφενεδάκια, ανάγκασαν τους ιδιοκτήτες να τα κλείσουν. 
 
«Πώς να καταβληθούν αυτά τα χρήματα, όταν δεν τα βγάζεις καλά-καλά στους τέσσερις μήνες λειτουργίας σου τον χειμώνα;» διερωτάται ο δήμαρχος.
 
Τα περισσότερα είναι καφενεδάκια ξεχασμένα στο χρόνο και στον τόπο, μαζί με τους ελάχιστους ήρωες κατοίκους που επιμένουν να ζουν εκεί. 
 
Η ύπαρξη τους και μόνο εξυπηρετεί την καθημερινότητα. Δείχνει ότι υπάρχει ζωή στο χωριό. 
 
Εκεί πηγαίνουν οι λίγοι υπερήλικες κάτοικοι. Να πιουν έναν καφέ, να κουβεντιάσουν, να δουν τηλεόραση...
 
Στο χωριό Πλαίσιο, στο ένα και μόνο καφενείο, μπήκε λουκέτο, έπειτα από το πρόστιμο που του επεβλήθη επειδή λειτουργούσε ένα στερεοφωνικό, χωρίς να διαθέτει άδεια από την ΑΕΠΠΙ. 
 
Στον καφενέ του χωριού Βρυσέλλα, επεβλήθη πρόστιμο 600 ευρώ, επειδή 80χρονος «συνελήφθη» να καπνίζει μέσα στο μαγαζί. 
 
Ελέα, Παλαιοχώρι, Μαλούνι, Κοκκινιά, Λεπτοκαρυά και τόσα άλλα χωριά έχουν πληγεί από την αυστηρή εφαρμογή του νόμου.
 
Ο δήμαρχος Φιλιατών δηλώνει ότι διαμαρτυρήθηκε για την κατάσταση στην Αστυνομική Δ/νση Θεσπρωτίας. 
 
Χθες το βράδυ ενημέρωσε για τις ενέργειές του και το Δημοτικό Συμβούλιο. 
 
«Ποιος θα πει στον παππού των 85 χρόνων να βγει τον χειμώνα στους 0 βαθμούς για να καπνίσει; Δεν εξαντλείς τον νόμο στα χωριά με τα καφενεία, που πουλάνε 3-4 καφέδες την ημέρα και δίνουν λίγο φως με μία τηλεόραση...».
Read More »
Τα τσουχτερά πρόστιμα έβαλαν λουκέτο σε 20 καφενεία των ακριτικών χωριών στο Δήμο Φιλιατών Τα τσουχτερά πρόστιμα έβαλαν λουκέτο σε 20 καφενεία των ακριτικών χωριών στο Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014 Rating: 5

Συνελήφθη 46χρονος με διεθνές ένταλμα σύλληψης και 17,5 χρόνια καταδίκη

Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014
Συνελήφθη 46χρονος με διεθνές ένταλμα σύλληψης και 17,5 χρόνια καταδίκη


Συνελήφθη σήμερα στα Γιάννενα 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Διεθνές ένταλμα σύλληψης των Ιταλικών Αρχών, με το οποίο καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (17) ετών, (6) μηνών και (27) ημερών, για σωματεμπορία και εγκληματική οργάνωση.
Read More »
Συνελήφθη 46χρονος με διεθνές ένταλμα σύλληψης και 17,5 χρόνια καταδίκη Συνελήφθη 46χρονος με διεθνές ένταλμα σύλληψης και 17,5 χρόνια καταδίκη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014 Rating: 5

«Επί ποδός» η αστυνομία στην Ήπειρο για τον Αλβανό μακελάρη

Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014
«Επί ποδός» η αστυνομία στην Ήπειρο για τον Αλβανό μακελάρη


«Γη και ουρανό» κινούν οι διωκτικές αρχές για να συλλάβουν τον μανιακό Αλβανό μακελάρη που τα ξημερώματα του Σαββάτου εισέβαλε σε νυχτερινό μαγαζί στον Πειραιά, πυροβολώντας χωρίς κανέναν ενδοιασμό «στα τυφλά», τραυματίζοντας 11 ανθρώπους.
 
Ο Αλβανός έχει καταχωρηθεί με δύο ονόματα:
- το πρώτο είναι το Armben Glodian και
- το δεύτερο είναι το Albert Bako.
 
Φέρεται να είναι γεννημένος το 1983 στην Αλβανία, όμως δεν αποκλείεται κανένα απο τα παραπάνω στοιχεία να μην είναι το πραγματικό.
 
Οι αστυνομικές δυνάμεις της Ηπείρου,βρίσκονται σε επιφυλακή.
 
Παρακολουθούνται στενά,όλες οι πιθανές έξοδοι διαφυγής προς την γειτονική Αλβανία,ενώ έχουν στηθεί παντού μπλόκα.
 
Οι αστυνομικοί έχουν όμως να...."αντιμετωπίσουν" και τους πολίτες που πιστεύουν πως είδαν στο πρόσωπο περαστικών,τον καταζητούμενο Αλβανό.
 
Σε ένα τέτοιο περιστατικό σήμερα,άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ,οργάνωσαν επιχείρηση κοντά στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων,προκειμένου να συλάβουν ύποπτο άτομα,που βρίσκονταν σε στάση του αστικού ΚΤΕΛ.
 
Τελικά αποδείχθηκε πως ο "ύποπτος" δεν είχε καμία ομοιότητα με τον Αλβανό μακελάρη....
Read More »
«Επί ποδός» η αστυνομία στην Ήπειρο για τον Αλβανό μακελάρη  «Επί ποδός» η αστυνομία στην Ήπειρο για τον Αλβανό μακελάρη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014 Rating: 5

Καταγγελία για λυκειάρχη Τρομοκρατεί μαθητές και γονείς

Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014
Καταγγελία για λυκειάρχη
Τρομοκρατεί μαθητές και γονείς


Λυκειάρχης στην Άρτα τρομοκρατεί μαθητές που βρίσκονται σε κινητοποίηση, ότι όσων οι γονείς είναι δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσημότητα.

Την παραπάνω καταγγελία έκανε ο βουλευτής Επικράτειας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ στον Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Είναι σαφές και από τα δημοσιογραφικά μου χρόνια, ότι δεν είμαι οπαδός των καταλήψεων από τα παιδιά, ανεξάρτητα με τα αιτήματα τους, διεκδικώντας καλύτερη Παιδεία σε όλα τα επίπεδα (σχολικές υποδομές, επάρκεια αριθμού καθηγητών κτλ) και πόσω μάλλον όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, όπου οι λογικές των μνημονίων έχουν τσακίσει και τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια.

Πλην όμως, το θεωρώ απαράδεκτο Διευθυντής Λυκείου να απειλεί τους μαθητές που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, ότι όποιοι από τους γονείς τους είναι υπάλληλοι Δημοσίου, θα τους «μαρτυρήσει» για να τεθούν σε... διαθεσιμότητα!!!

Μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες που είχα σήμερα με τον Συντονιστή Άρτας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σπύρο Τριανταφύλλου, ο οποίος πήγε προσωπικά στο 3ο Λύκειο της πόλης του, για να διερευνήσει από κοντά αυτήν την απίστευτη καταγγελία που μας έγινε και την οποία - δυστυχώς - μας επιβεβαίωσε, είμαι υποχρεωμένος να απευθυνθώ στον Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, ερωτώντας και δηλώνοντας τα εξής:

- Με ποιο δικαίωμα Λυκειάρχης τρομοκρατεί τα παιδιά, ότι κάποιοι από τους γονείς τους - εργαζόμενοι στο Δημόσιο - θα χάσουν τη δουλειά τους, αν δεν λήξουν τις κινητοποιήσεις τους;

- Με ποιο δικαίωμα ο συγκεκριμένος Λυκειάρχης, όπως μας καταγγέλλεται, χρησιμοποιεί ως όπλο εκφοβισμού το ιερό δικαίωμα της εργασίας;

- Ο συγκεκριμένος Λυκειάρχης κάνει χρήση εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, την οποία δεν γνωρίζουμε;
- Ο συγκεκριμένος Λυκειάρχης έχει αλλάξει θεσμική ιδιότητα κι έχει μετατραπεί σε Εισαγγελικό Λειτουργό;

Ζητώ από τον Υπουργό Παιδείας να διατάξει άμεσα Ε.Δ.Ε. για την περίπτωση του συγκεκριμένου Λυκειάρχη, να ζητήσει μαρτυρίες αυτήκοων μαθητών και να θέσει ΑΥΤΟΝ σε διαθεσιμότητα μέχρι την ολοκλήρωση της διερεύνησης της υπόθεσης που ζητώ.

Επαναλαμβάνω, ότι δεν συμφωνώ με το έσχατο μέσο των καταλήψεων, αλλά αρνούμαι να τίθεται τρομοκρατικό δίλημμα στα παιδιά σε σχέση με τη δουλειά των γονέων τους».
Read More »
Καταγγελία για λυκειάρχη Τρομοκρατεί μαθητές και γονείς Καταγγελία για λυκειάρχη Τρομοκρατεί μαθητές και γονείς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014 Rating: 5

Νεκρός Βρετανός που αγνοούνταν στο Ιόνιο από τον Οκτώβριο του 2013

Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014
Νεκρός Βρετανός που αγνοούνταν στο Ιόνιο από τον Οκτώβριο του 2013
 

Νεκρός βρέθηκε ο 67χρονος Βρετανός ο οποίος μαζί με έναν 50χρονο που επέβαιναν σε ιστιοφόρο αγνοούνταν από τον Οκτώβριο του 2013.

Το σκάφος τους, το PULAU TIGA με σημαία Μεγάλης Βρετανίας, είχε βρεθεί στις 8 Νοεμβρίου 2013, από Ρώσικο φορτηγό, ημιβυθισμένο στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πρέβεζας και Παξών.

Οι δύο Βρετανοί όμως δεν βρέθηκαν και από τις 5 Οκτωβρίου του 2013 θεωρούνταν αγνοούμενοι.

Το σκάφος είχε μεταφερθεί στο λιμάνι της Πρέβεζας όπου και παραμένει.

Η σωρός του 67χρονου βρέθηκε σε ακτή της Αλβανίας ενώ ο 50χρονος εξακολουθεί και αγνοείται. 
 
Read More »
Νεκρός Βρετανός που αγνοούνταν στο Ιόνιο από τον Οκτώβριο του 2013  Νεκρός Βρετανός που αγνοούνταν στο Ιόνιο από τον Οκτώβριο του 2013 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014 Rating: 5

Αυτοκριτική, προτάσεις ελπίδα αλλα και γκρίνια στην προσυνεδριακή συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Παραμυθιά

Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014
Αυτοκριτική, προτάσεις ελπίδα αλλα και γκρίνια στην προσυνεδριακή συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Παραμυθιά
 
Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην Βέλλιανη Παραμυθιάς, η προσυνεδριακή συνέλευση του ΠΑΣΟΚ που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας και η Τοπική Οργάνωση Παραμυθιάς του ΠΑΣΟΚ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και μέλος της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής συνεδρίου, Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Στις τοποθετήσεις τους, τόσο ο Δημήτρης Παπαγεωργίου όσο και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ερρίκος Μητσιώνης, αναφέρθηκαν στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις καθώς και στην σπουδαιότητα του επικείμενου συνεδρίου της δημοκρατικής Παράταξης.

«Κάναμε ιστορικό συμβιβασμό με την συγκυβέρνηση για να μην καταστραφεί η χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαγεωργίου ο οποίος σημείωσε την αναγκαιότητα της επιστροφής του σοσιαλιστικού κινήματος στα ιδανικά του παρελθόντος. Ειδική αναφορά έκανε ο Δημήτρης Παπαγεωργίου στο επικείμενο συνέδριο της δημοκρατικής παράταξης, με σκοπό όπως σημείωσε την αναγέννηση της παράταξης που στο παρελθόν έβγαλε την χώρα της αφάνεια προσφέροντας στην Ελληνική Κοινωνία υπηρεσίες και ιδανικά όπως η Ελευθερία έκφρασης, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι αναδιαρθρώσεις στις υπηρεσίες του κράτους, η συνταξιοδότηση των αγροτών και πολλά άλλα.

Στις τοποθετήσεις τους οι παραβρισκόμενοι αναφέρθηκαν στα λάθη του κινήματος στην οικονομική πολιτική, στην ατιμωρησία που επικρατούσε τα τελευταία 30 χρόνια, στην έλλειψη επαφής με την κοινωνία, στην συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην συγκυβέρνηση, στην πλάνη του ΣΥΡΙΖΑ προς τον λαό όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, στην συνδρομή της ΝΔ στην κατάσταση της οικονομίας με την κυβέρνηση Καραμανλή, ενώ έντονα αναφέρθηκαν σε όσους που ενώ ευεργετήθηκαν με θέσεις από το ΠΑΣΟΚ, αποχώρησαν πρώτοι για να συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στα κεντρικά συμπεράσματα, η διαπίστωση πως κοινή συνισταμένη όλων των παραβρισκόμενων, είναι η αναγκαιότητα για να τεθούν τα πάντα στο επικείμενο συνέδριο με σκοπό την νέα πορεία της δημοκρατικής παράταξης, χωρίς ωστόσο κατά περίεργο λόγο, να γίνει αναφορά στην αλλαγή προέδρου, που σύμφωνα με την άποψη μας, είναι αυτό που περιμένει η συντριπτική πλειοψηφία όσων όσοι παραμένουν στο ΠΑΣΟΚ.

Read More »
Αυτοκριτική, προτάσεις ελπίδα αλλα και γκρίνια στην προσυνεδριακή συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Παραμυθιά Αυτοκριτική, προτάσεις ελπίδα αλλα και γκρίνια στην προσυνεδριακή συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014 Rating: 5

Την Κυριακή τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης χειροτεχνημάτων της "ΦΛΟΓΑΣ" Ηπείρου

Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014
Την Κυριακή τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης χειροτεχνημάτων της "ΦΛΟΓΑΣ" Ηπείρου


 
Η ΦΛΟΓΑ και οι φίλοι της στην Ήπειρο, σας προσκαλούν στα που διοργανώνει για 23ησυνεχή χρονιά στην Ηγουμενίτσα. 
 
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Kυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11.00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
 
Οι φίλοι της Φλόγας θα μπορούν να μεταβούν στην έκθεση με λεωφορείο που θα δρομολογηθεί γι αυτό το σκοπό από το χώρο του παλιού ΚΤΕΛ την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στις 9.00 π.μ. από το χώρο του παλιού ΚΤΕΛ. 
 
Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Κασσιανή Τασούλη στα τηλέφωνα 2682026245 ή στο κιν. 6934572012
 
Read More »
Την Κυριακή τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης χειροτεχνημάτων της "ΦΛΟΓΑΣ" Ηπείρου Την Κυριακή τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης χειροτεχνημάτων της "ΦΛΟΓΑΣ" Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014 Rating: 5

Η Δήμαρχος Σουλίου για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014
Η Δήμαρχος Σουλίου για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών


Η 25η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών με σκοπό να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.
 
Η Ημέρα αυτή είχε καθιερωθεί ήδη από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις, σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο.
 
Η βία κατά των γυναικών υπονομεύει τα βασικά θεμελιώδη δικαιώματα της γυναίκας όπως την αξιοπρέπεια, την πρόσβαση στη δικαιοσύνη και την ισότητα των φύλων.
 
Οι γυναίκες που είναι θύματα βίας πρέπει να αντιμετωπίζονται μέσα από μια προσέγγιση που αναγνωρίζει τα δικαιώματά τους ως θύματα εγκληματικότητας όσο και τα ευρύτερα ανθρώπινα δικαιώματά τους σε επίπεδο ΕΕ και σε εθνικό επίπεδο. Σύμφωνα με έρευνες τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί θετικές εξελίξεις σε ορισμένα κράτη μέλη τα οποία αναγνωρίζουν την «ενδοοικογενειακή» βία ή τη βία «από στενό σύντροφο» όχι ως ζητήματα ιδιωτικής φύσεως αλλά ως ζητήματα που χρήζουν κρατικής παρέμβασης.
 
Η βία δεν αντιμετωπίζεται με ανοχή.
Η ανοχή διαιωνίζει το πρόβλημα.
Η βία δεν είναι ιδιωτική υπόθεση, αφορά σε όλη την κοινωνία.
 
Δεν είσαι η μόνη... Δεν είσαι μόνη
24ωρη γραμμή SOS 15900
 
Συμβουλευτικά Κέντρα Δήμωνhttp://womensos.gr/symvouleutika_kentra_ota/

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΓΙΦ http://womensos.gr/sumvouleutika-kentra-ggif/

https://www.youtube.com/watch?v=-Xq9wj7i6uo
Read More »
Η Δήμαρχος Σουλίου για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών Η Δήμαρχος Σουλίου για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014 Rating: 5

ΔΕΥΑΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014
ΔΕΥΑΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
 
 
Αν κάποιος θέλει να ενημερωθεί και να καταλάβει πως λειτουργούν τις δημοτικές υπηρεσίες οι εκλεγμένοι και οι υπάλληλοι – διευθυντές υπηρεσιών γενικότερα, θα πρέπει να διαβάσει τα παρακάτω!!!
Η ΔΕΥΑΗ, εκτός από τις κοινότητες Ραγίου και Κεστρίνης του δήμου Φιλιατών (θα το δούμε σε επόμενο «μάθημα»), υδροδοτεί και τον οικισμό με τα λιγοστά σπίτια στο φράγμα Καλαμά (Τσαγγέικα) και μερικούς παρακείμενους στάβλους. Για καταναλώσεις από το 1996 έως το 2009 η ΔΕΥΑΗ με το αριθ. πρωτ. 2235/14-9-2009 έγγραφό της ζήτησε να της καταβληθούν 230.504 ευρώ και προσδιόρισε την τιμή του νερού σε 0,50 ευρώ ανά κυβικό. Τώρα πως προέκυψε το ποσό αυτό για 13 ολόκληρα χρόνια, καθώς και αν από το 1996 έως το 2009 η ΔΕΥΑΗ είχε προβεί σε κάποιες νόμιμες ενέργειες, για να ζητήσει το οφειλόμενο ποσό και να έρθει σε συμφωνία, ή ίσως και διακανονισμό με τον Δήμο Φιλιατών, ή ξαφνικά μετά από χρόνια ζητάει ένα εξωπραγματικό ποσό που δεν υπάρχει περίπτωση να το λάβει (ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος) δεν το γνωρίζω. Δεν είναι άλλωστε ο πρώτος λογαριασμός που αφήνεται να φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και τελικά να παραμείνει απλήρωτος για χρόνια. Είναι πάρα πολλοί, δυστυχώς, αυτοί οι λογαριασμοί που αφέθηκαν στην τύχη τους τόσο ιδιωτών όσο και λοιπών πελατών και για αυτό κληθήκαμε οι πολλοί να πληρώσουμε τα σπασμένα με τις ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ και ΜΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ αυξήσεις του επιβλήθηκαν πρόσφατα (2011).
Επανερχόμενη στο παραπάνω θέμα το 2011 με το αριθ. πρωτ. 557/14-3-2011 έγγραφό της η ΔΕΥΑΗ αναφέρει ότι το χρέος για τον παραπάνω οικισμό (ο οποίος ανήκει στην κοινότητα Τρικορύφου) έχει πλέον ανέλθει στο ποσό των 509.268,29 ευρώ από 230.504,79 ευρώ που ήταν. Μέσα δηλαδή σε λιγότερο από δύο έτη (ο λογαριασμός ύδρευσης εκδόθηκε την 26-1-2011) παρουσίασε αύξηση κατά 278.763,50 ευρώ ποσό απολύτως λογικό για τον οικισμό αυτό στο φράγμα Καλαμά που περιλαμβάνει λιγοστά σπίτια και στάβλους, ήτοι καμιά 15αριά παροχές όλες κι όλες. Με την αύξηση αυτή κατά 278.763,50 ευρώ για τα δε έτη 2009 και 2010 η κατανάλωση ανά παροχή θα έφτανε σχεδόν τα 10.000 ευρώ. Δεν σταματάει όμως εκεί η πολύφερνη νύφη (ΔΕΥΑΗ)!
Επαναλαμβάνει στο έγγραφό της ότι η τιμή χρέωσης ανέρχεται σε 0,50 ευρώ ανά κυβικό αναφέροντας ψευδώς ότι παρόμοια σύμβαση έχει υπογράψει και ο πρώην Δήμος Σαγιάδας για υδροδότηση Ραγίου – Κεστρίνης! Η σύμβαση του πρώην δήμου Σαγιάδας ουδέποτε ανέφερε 0,50 ευρώ το κυβικό, ούτε έγινε δεκτή η μονομερής και παράνομη αύξηση την οποία θέλησε να επιβάλει για τους δικούς της κερδοσκοπικούς λόγους η ΔΕΥΑΗ.
Μειώνει την αρχική τιμή από 509.268,29 ευρώ σε 52.982,31 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Τώρα με ποιον τρόπο τα αρχικά αυθαίρετα καταλογισθέντα τα μειώνει κατά 456.285,31 ευρώ και αν αυτά τα έσοδα τα έχει βεβαιώσει ήδη ή απλά εκβιάζει για να εισπράξει ότι μπορεί περισσότερο, χρειάζεται μεγάλη ανάλυση. Παραλείπει βέβαια στο έγγραφό της να μνημονεύσει ότι στον λογαριασμό έχει καταλογίσει και τέλη αποχέτευσης, χωρίς αυτά να υπάρχουν, καθώς και ότι έχει υπολογίσει με οικιακό τιμολόγιο (ήτοι με 5 ευρώ το κυβικό) την ποσότητα που προσμέτρησε! Παραλείπει ακόμη να αναφέρει ότι χρεώνει νέα έργα στο τιμολόγιο τα οποία προφανώς και δεν αφορούν τον συγκεκριμένο οικισμό!
Και δεν αρκούν τα παραπάνω! Η ΔΕΥΑΗ επανέρχεται εκ νέου με τον από 2-11-2011 εκδοθέντα λογαριασμό ύδρευσης, με τον οποίο για τον οικισμό αυτό με τα λιγοστά σπίτια και στάβλους, ζητάει πλέον να της καταβληθεί το ποσόν των 707.865,29 ευρώ ποσό στο οποίο έχει ανέλθει το χρέος των 509.268,29 ευρώ μέσα σε εννέα μόνο μήνες από την έκδοση του προηγούμενου λογαριασμού την 26-1-2011. Προκύπτει έτσι μια επιπλέον χρέωση ποσού 198.597 ευρώ περίπου για τις αναφερόμενες παροχές σε εννέα μήνες, ήτοι περίπου 13.000 ευρώ ανά παροχή. Προτείνοντας δε εκ νέου τη μείωση σε 76.571,29 ευρώ προκύπτει διαφορά από το προηγούμενο ζητηθέν ποσό υπόλοιπο 23.588,98 ευρώ για τις αναφερόμενες παροχές σε εννέα μήνες, ήτοι περίπου 1.500 ευρώ ανά παροχή για τους μήνες αυτούς, ποσό ούτως ή άλλως εξωπραγματικό.
Επαναλαμβάνω πως η έκδοση των αρχικών λογαριασμών και η τελική μείωση των ποσών γίνεται με κάποιον τρόπο πιθανώς εξωλογιστικό και αυθαίρετο ο οποίος δεν προκύπτει από καμία γνωστή συμφωνία μεταξύ των δύο εμπλεκομένων (Δήμος Φιλιατών και ΔΕΥΑΗ). Απλά και εκβιαστικά αναφέρεται ότι αν δεχτείτε να πληρώνετε το νερό σας με 0,50 ευρώ το κυβικό τότε και εμείς θα μειώσουμε τον λογαριασμό σας.
Η ΔΕΥΑΗ επανέρχεται και με την από 17-1-2012 συνταχθείσα εκ μέρους της προγραμματική σύμβαση προτείνει ότι η τιμή θα πρέπει να διαμορφωθεί στα 0,60 ευρώ ανά κυβικό και η τελική οφειλή να διαμορφωθεί στα 76.571,29 ευρώ. Τα ίδια επαναλαμβάνει και με το αριθ. πρωτ. 312/7-2-2012 έγγραφό της αναφέροντας ότι η οφειλή είναι πλέον 707.865,29 ευρώ για το φράγμα Καλαμά και ότι η οφειλή θα διαμορφωθεί στα 76.571,29 ευρώ με αλλαγή χρέωσης κατόπιν υπογραφής της συμβάσεως με 0,60 ευρώ ανά κυβικό.


Από τα παραπάνω καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι για έναν αγωγό ο οποίος διέρχεται ακριβώς μπροστά από τα σπίτια του Φράγματος Καλαμά, και στη συνέχεια από το ίδιο το φράγμα, η ΔΕΥΑΗ ζητάει να καταβάλουν οι κάτοικοι, και ο Δήμος Φιλιατών γενικότερα, 0,60 ευρώ το κυβικό, τα οποία θα πρέπει να είναι ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ!!


Υπάρχουν όμως οι παρακάτω εύλογες απορίες:
Με ποια μελέτη κατέληξε η ΔΕΥΑΗ ότι το κόστος του νερού το οποίο προέρχεται από την γειτονική Σκέφαρη, η οποία ανήκει στον Δήμο Φιλιατών, κοστίζει 0,60 ευρώ το κυβικό στα λίγα σπίτια και τους σταύλους και ζητάει να καταβάλουν κατά μέσο όρο περισσότερα από 1.500 ευρώ το έτος ανά παροχή?


Σε ποια έξοδα στα οποία υποβάλλεται η ΔΕΥΑΗ στηρίζει την απαίτηση της αυτή? Έκανε μελέτη για το κόστος συντήρησης του αγωγού και την ηλεκτροδότηση του αντλιοστασίου και διαπίστωσε ότι τόσο αντιστοιχεί να πληρώσουν οι κάτοικοι? Σε άλλα έξοδα έτσι κι αλλιώς δεν υποβάλλεται αφού δεν έχει την συντήρηση του εσωτερικού δικτύου ούτε παρέχει κάποια άλλη υπηρεσία!!
Από πού περίμενε να εισπράξει τα 707. 865,29 ευρώ που καταλόγισε αρχικά? Ο Δήμος Φιλιατών δεν εισπράττει τόσα από τα 47 χωριά που έχει στην υπηρεσία ύδρευσής του! Από πού περιμένει να εισπράξει τα 23.588,98 ευρώ για τις αναφερόμενες παροχές σε εννέα μήνες, ποσό το οποίο προκύπτει από την αυθαίρετη επιβολή τιμής 0,60 ευρώ ανά κυβικό?
Πως γίνεται η ΔΕΥΑΗ, και ο Δήμος Ηγουμενίτσας γενικότερα, να ανεβοκατεβάζει τις τιμές στις χρεώσεις τις ύδρευσης, χωρίς να έρχεται σε συμφωνία και να υπογράφει συμβάσεις με τους ενδιαφερόμενους? Η λογική του ότι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηγουμενίτσας είναι για γέλια τουλάχιστον αφού κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν αποφασίζει από μόνο του για διμερείς συμφωνίες!!
Θα καταλάβουν ποτέ κάποιοι , αιρετοί και μη, ότι η ΥΔΡΕΥΣΗ είναι ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ υπηρεσία και πρέπει να δικαιολογείται με αντίστοιχα έξοδα η τιμή που επιβάλλεται και όχι με τη λογική του τόσα μου λείπουν άρα τόσα θέλω και να εισπράξω με την οποία λειτουργεί η ΔΕΥΑΗ!!


Πως άλλωστε νομίζετε ότι έφτασε αυτή η χώρα στον πάτο!!!!!!
Κάποιοι την έσπρωξαν με χέρια και με πόδια!!!
Η απορία όμως, παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί να παραμένει??
Ποιος θα πληρώσει το κάγκελο???
Για την ΔΕΥΑΗ πάντως θα υπάρξει και συνέχεια!! Είναι πολύφερνη η νύφη όπως αρχικά ανέφερα και αξίζει την προσοχή μας!!!



Κωστάρας Σταύρος
Read More »
ΔΕΥΑΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ  ΔΕΥΑΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014 Rating: 5

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΠΡΟΩΘΗΣΗ - ΕΞΑΓΩΓΕΣ"

Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014
ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΠΡΟΩΘΗΣΗ - ΕΞΑΓΩΓΕΣ"


Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας στα πλαίσια του προγράμματος ΙΟΝΙΑ ΠΥΛΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ, ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ στο πλαίσιο της δράσης Τοπικά Σχέδια για πιν Απασχόληση προσαρμοσμένων στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας (ΤΟΠΙΑ) διοργανώνει Ημερίδα με θέμα ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΠΡΟΩΘΗΣΗ - ΕΞΑΓΩΓΕΣ την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου και ώρα 10.00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 
 
Μετά τις ομιλίες θ' ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες αναφορικά με το θέμα της ανάληψης δράσεων για την προώθηση της εξαγωγικής δραστηριότητας και την ανάπτυξη του τοπικού εμπορίου .
Read More »
ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΠΡΟΩΘΗΣΗ - ΕΞΑΓΩΓΕΣ" ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΠΡΟΩΘΗΣΗ - ΕΞΑΓΩΓΕΣ" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014 Rating: 5

9.000€ για την προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας για τις ανάγκες του προσωπικού του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014
9.000€ για την προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας για τις ανάγκες του προσωπικού του Δήμου Ηγουμενίτσας


Στο πλαίσιο της επιλογής αναδόχου για την προμήθεια μέσα ατομικής προστασίας προσκαλούμε τους ενδιαφερόμενους προμηθευτές να υποβάλουν προσφορά για τα είδη όπως αυτά περιγράφονται αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα:

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα υποβολής προσφορών έχουν όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα καθώς και οι ενώσεις προμηθευτών που υποβάλλουν κοινή προσφορά και ασχολούνται συστηματικά με την προμήθεια των συγκεκριμένων ειδών της παρούσας πρόσκλησης.

ΥΨΟΣ ΔΑΠΑΝΗΣ
Το προϋπολογιζόμενο ύψος της δαπάνης είναι 9.038,66€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ , το οποίο αποτελεί και το ανώτατο όριο στην προσφορά του αναδόχου.

Η δαπάνη θα βαρύνει τους ΚΑ : 20.6063, 25.6063,30.6063 του προϋπολογισμού έτους 2014.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Οι προσφορές υποβάλλονται σφραγισμένες ιδιοχείρως ή ταχυδρομικώς μέχρι την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου και ώρα 14:00, στο πρωτόκολλο του Δήμου Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα 46100, 2ος όροφος).

Αποδεκτές γίνονται μόνον όσες προσφορές κατατεθούν έως και την ανωτέρω ημέρα και ώρα. Κριτήριο κατακύρωσης είναι η συνολικά χαμηλότερη τιμή.

Περισσότερες πληροφορίες και τυχόν διευκρινήσεις σχετικά με τους όρους της πρόσκλησης παρέχονται από το Τμήμα Προμηθειών του Δήμου Ηγουμενίτσας ( κα Γρίβα Ειρήνη τηλ. 2665 361 213 ) .
Read More »
9.000€ για την προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας για τις ανάγκες του προσωπικού του Δήμου Ηγουμενίτσας 9.000€ για την προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας για τις ανάγκες του προσωπικού του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014 Rating: 5

Οι αγαπημένοι Electric Litany την Παρασκευή στο ΕΠΤΑ

Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014
Οι αγαπημένοι Electric Litany την Παρασκευή στο ΕΠΤΑ


Οι αγαπημένοι Electric Litany επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη.

Θα εμφανιστούν στην Κέρκυρα, τόπο καταγωγής του frontman Αλέξανδρου Μίαρη, σε μία μοναδική συναυλία, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου στο “ΕΠΤΑ, Τεχνών Τόπος”.

Το συγκρότημα, που από το 2007 ακολουθεί μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική πορεία, κυκλοφόρησε φέτος το δεύτερο άλμπουμ του, με τίτλο «Enduring Days You Will Overcome», με παραγωγό τον διάσημο Alan Parsons, συνεργάτη των The Beatles και Pink Floyd. Το άλμπουμ αντλεί έμπνευση από διαφορετικές πηγές. Αιθέριες κιθάρες, ονειρικά ηχοτοπία και η σαγηνευτική φωνή του Αλέξανδρου Μίαρη, μεταφέρουν ένα μήνυμα ελπίδας και ελευθερίας, με τον πιο ευγενικό και δυναμικό τρόπο.

Η κατά το ήμισυ ελληνική μπάντα εμπνέεται από τον σκοτεινό ήχο των Joy Division, The Cure και την απόκοσμη αισθητική της 4AD και φτιάχνει μικρά κομψοτεχνήματα, μπολιασμένα με ρομαντισμό και υποψίες από τον ήχο των περίφημων κερκυραϊκών φιλαρμονικών.

Ύστερα από τη φετινή τους εμφάνιση στο δημοφιλές Eurosonic festival της Ολλανδίας και το Τhe Finsbury του Λονδίνου, οι Electric Litany έρχονται να μας επισκεφτούν το Νοέμβριο και τους αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι Εlectric Litany είναι:
Αλέξανδρος Μίαρης (φωνή, κιθάρες, πιάνο, synths, τσέλο), Richard Simic (ντράμς, κρουστά), Παύλος Μαυρομματάκης (μπάσο), Benjamin Prince (synths).

Παραγωγή: Μenta Αrt Εvents

Δισκογραφία:
Enduring days you will overcome (2014)
How to be a Child & win the War (2010)

Enemy (single, 2012)

WWW. E L E C T R I C L I TANY.COM

Επιμέλεια παραγωγής: "ΕΠΤΑ, Τεχνών Τόπος",
"Φίλοι του ΕΠΤΑ"
Ώρα Έναρξης: 22.00μ.μ.
Προπώληση 12€, Πόρτα 14€
Τηλέφωνο κρατήσεων 6974354460
«ΕΠΤΑ, Τεχνών Τόπος»,
Βιρός Κέρκυρας

Προπώληση: 
Κατάστημα «Κορνίζα», Σπύρου Αρβανιτάκη 4, έναντι Πλατείας Γιωργάκη
Corfuland Shop, Αλμπέρ Κοέν 2 έναντι Hondos, Κέρκυρα.
Read More »
Οι αγαπημένοι Electric Litany την Παρασκευή στο ΕΠΤΑ Οι αγαπημένοι Electric Litany την Παρασκευή στο ΕΠΤΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014 Rating: 5

43.000€ για προμήθεια υλικών συντήρησης έργων υποδομής του Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2014-2015

Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014
43.000€ για προμήθεια υλικών συντήρησης έργων υποδομής του Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2014-2015


O Δήμαρχος Ηγουμενίτσας προκηρύσσει πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την «Προμήθεια υλικών συντήρησης έργων υποδομής Δήμου Ηγουμενίτσας για τα έτη 2014-2015», με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη προσφορά ανά ομάδα ειδών.

Ο Συνολικός προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται σε 42.992,19 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και περιλαμβάνει είδη από τις ακόλουθες ομάδες: 
  • Ομάδα Α: Οικοδομικά Υλικά, συνολικού προϋπολογισμού 13.020,78 €,
  • Ομάδα Β: Σιδηρικά, συνολικού προϋπολογισμού 10.715,76€,
  • Ομάδα Γ: Έτοιμο σκυρόδεμα, συνολικού προϋπολογισμού 7.441,50€,
  • Ομάδα Δ: Ψυχρό ασφαλτόμιγμα, συνολικού προϋπολογισμού 2.958,15€,
  • Ομάδα E: Ασφαλτόμιγμα, συνολικού προϋπολογισμού 8.856,00€.
Ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού ορίζεται η 3η Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00’ π.μ., στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας, (Σουλίου 3, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Ηγουμενίτσα 46100).

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα καθώς και ενώσεις προμηθευτών, κοινοπραξίες που είναι αναγνωρισμένοι προμηθευτές του δημοπρατούμενου αντικειμένου και παρέχουν εχέγγυα άρτιας εκτέλεσης της σύμβασης. Απαιτείται εγγύηση συμμετοχής ίση με το 2% επί της προϋπολογισθείσας δαπάνης (χωρίς το ΦΠΑ) της εκάστοτε ομάδας.

Οι δαπάνες δημοσίευσης του διαγωνισμού θα βαρύνουν τον προμηθευτή στον οποίο θα κατακυρωθεί οριστικά η δημοπρασία.

Η διακήρυξη έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας (www.igoumenitsa.gr)
 
Για περισσότερες πληροφορίες: Γραφείο Προμηθειών Δήμου Ηγουμενίτσας 2665 361 212 , υπεύθυνη υπάλληλος η κ. Ιφιγένεια Κώτσια.
Read More »
43.000€ για προμήθεια υλικών συντήρησης έργων υποδομής του Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2014-2015 43.000€ για προμήθεια υλικών συντήρησης έργων υποδομής του Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2014-2015 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014 Rating: 5

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Ο ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Ο ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

 
Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας, ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός για το 2015.
 
Πατήστε στους παρακάτω συνδέσμου για να τους δείτε

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΣΟΔΩΝ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΞΟΔΩΝ
Read More »
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Ο ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Ο ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014 Rating: 5

Το παλαιό θεσπρωτικό σπίτι αναπαριστάνεται στο μουσείο Τσαμαντά

Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014
Το παλαιό θεσπρωτικό σπίτι αναπαριστάνεται στο μουσείο Τσαμαντά

 
Το παλαιό θεσπρωτικό σπίτι, με ό,τι αυτό περιείχε, αναπαριστάνεται στο πολύ οργανωμένο λαογραφικό μουσείο Τσαμαντά,που ιδρύθηκε το 1983 από τον Τσαμαντιώτη λαογράφο Κώστα Ζούλα. 
 
Στεγάζεται στο παλιό λιθόκτιστο σχολείο του χωριού και η συλλογή περιλαμβάνει πάνω από 3000 σπάνια εκθέματα, φωτογραφικά ντοκουμέντα, είδη λαϊκής τέχνης, ξύλινες αναπαραστάσεις και άλλα αντικείμενα τα περισσότερα από τα οποία είναι προσφορά των κατοίκων του χωριού. 
 
Το λαογραφικό μουσείο Τσαμαντά συμμετείχε σε πολλές λαογραφικές εκθέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, προβάλλοντας μ΄αυτόν τον τρόπο την πλούσια λαϊκή μας παράδοση και κληρονομιά, ο δε ιδρυτής του Κώστας Ζούλας, για την προσφορά του αυτή, βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών.
 
Read More »
Το παλαιό θεσπρωτικό σπίτι αναπαριστάνεται στο μουσείο Τσαμαντά  Το παλαιό θεσπρωτικό σπίτι αναπαριστάνεται στο μουσείο Τσαμαντά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014 Rating: 5

Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ) R.E.M. - Lotus

Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014
Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ)
R.E.M. - Lotus


Read More »
Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ) R.E.M. - Lotus Το τραγούδι της ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ)  R.E.M. - Lotus Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014 Rating: 5

Σαν σήμερα 25 Νοεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014
Σαν σήμερα 25 Νοεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ)


Read More »
Σαν σήμερα 25 Νοεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ) Σαν σήμερα 25 Νοεμβρίου (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.