Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα η πίτα του Ηπειρώτη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα η πίτα του Ηπειρώτη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Η πίτα του Ηπειρώτη, κορυφαίος θεσμός για την Ηπειρώτικη Αποδημία, το μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 1η Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τη συμμετοχή ογδόντα περίπου χορευτικών τμημάτων και πλήθος χορευτών. 
 
Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» είναι το μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα στην Ελλάδα, η κορυφαία συνάντηση Αποδήμων κάθε χρόνο στην Αθήνα. Με τη συμμετοχή ογδόντα χορευτικών ομίλων με πάνω από δύο χιλιάδες χορευτές, πλήθους κομπανιών, χορωδίας και πολυφωνικών ομίλων, η εκδήλωση αποτελεί ένα πλουσιότατο γιορταστικό πολυθέαμα, μοναδικό στην εποχή μας. 
 
Οι Ηπειρώτες τολμούν και μπορούν να πέμπουν εγερτήρια μηνύματα και τεκμήρια συλλογικής έκφρασης, δημιουργίας και αγώνα, τόσο σημαντικά και απαραίτητα στους δύσκολους καιρούς μας. 
 
Η «Πίτα του Ηπειρώτη» ήταν αφιερωμένη φέτος στα Ηπειρώτικα Γεφύρια, ένα μήνα ακριβώς μετά από την κατάρρευση του Γεφυριού της Πλάκας, ενός ανεκτίμητου συμβόλου της Ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ηπείρου.

 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα η πίτα του Ηπειρώτη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα η πίτα του Ηπειρώτη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 01, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.